Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten toont vernieuwende culinaire oplossingen voor verspilling tijdens Grüne Woche in Berlijn

Het zijn de mooiste events om te doen. Hier komt alles van Hutten samen. Onze roots in gastvrijheid, culinair vakmanschap en eventorganisatie en onze inzet op maatschappelijke thema’s als verspilling en inclusiviteit. Ik heb het over de Grüne Woche, van 19 tot en met 28 januari in de Messe in Berlijn. Het is hèt trefpunt voor de internationale agrarische sector. Met ruim 400.000 bezoekers en 1600 exposanten uit 67 landen een van de grootste beurzen wereldwijd. Hutten verzorgt er de catering voor de bezoekers aan het Holland Paviljoen en bij een tiental belangrijke events. We zijn benaderd vanwege onze inzet tegen verspilling van voedsel en talent met De Verspillingsfabriek en onze zorgbakkerij. Het thema verspilling is de rode draad van al onze activiteiten op de beurs.

In het Holland Paviljoen wil de overheid laten zien hoe innovatief Nederland is als het gaat om het gebruik van grondstoffen. In de hal is daarom veel ruimte voor startups en partijen die met circulair ondernemen bezig zijn. Gedurende alle dagen laten we de bezoekers kennismaken met bijzondere producten en vernieuwende culinaire oplossingen voor verspilling. We laten zien dat het echt kan: hele lekkere producten maken van verspilde groenten. Natuurlijk kunnen de bezoekers de soepen uit onze Verspillingsfabriek proeven, maar ook andere producten die daar vandaan komen, zoals een uiencompote en verse ketchup op een broodje hamburger. Uit onze bakkerij waar onder andere mensen met een gehoorbeperking werken, nemen we rode bietenbrownies en wortelmuffins mee. Deze worden ook gemaakt van verspilde groenten. Verder hebben we diverse partners aangehaakt die net als wij strijden tegen verspilling: bitterballen van Gro, ijsthee van TijsTea en het Toostbier van BeeBlue bijvoorbeeld.

Mandje verspilde producten voor minister Schouten
Voor Nederland betekent de Grüne Woche de start van het politieke agrarische jaar. De opening van het Holland Paviljoen werd dan ook gedaan door minister Carola Schouten, van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Duitse Bondsminister Christian Schmidt. Tijdens de opening overhandigde Bob Hutten, de initiatiefnemer van De Verspillingsfabriek, aan minister Schouten een mand met verspilde producten, die zij vervolgens aan haar Duitse collega gaf. De opening is een van de events die Hutten culinair verzorgde. Ook tijdens een Verspillingslunch later op die dag lieten we de minister, diverse Tweede Kamerleden, gedeputeerden en Europarlementariërs kennismaken met de producten en het verhaal van De Verspillingsfabriek. 

Grote betrokkenheid opdrachtgever
Het is een bijzondere productie om de kar van te mogen trekken, waarbij nagenoeg alle disciplines binnen ons bedrijf in meer of mindere mate betrokken zijn. Als je dan ziet hoe de uiteindelijke oplevering gestalte krijgt in Berlijn, dan is dat wel een kippenvelmomentje. Ik ben dan ook erg trots op een ieders bijdrage, inclusief de buitengewone betrokkenheid bij dit project vanuit de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Michel Boom, Team manager Internationale Projecten, Missies en Matchmaking bij de RVO, zegt over deze wederzijdse inzet: “We willen op de Grüne Woche laten zien dat we meegaan met de tijd waarin we leven. Een groeiende wereldbevolking vereist dat we op een andere manier met onze grondstoffen omgaan. Hutten, met het initiatief van De Verspillingsfabriek geeft op een maatschappelijk verantwoorde en bijzonder creatieve wijze invulling aan de ambitie van vernieuwing en een andere wijze van omgaan met grondstoffen. Het is erg mooi om te zien hoe je samen met de catering kunt bijdragen aan een stukje bewustwording tegen verspilling."

Heb jij ook een event te organiseren en wil je eens sparren over de inhoud en uitvoering? Ik kom graag met je in contact. En natuurlijk ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij Hutten. Bel me op: 06-55406589 of mail me.