Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Indiase gasten vieren Diwali bij DLL

DLL is een internationale financiële dienstverlener met vestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven. Doordat de organisatie een wereldwijde spreiding heeft werken er binnen DLL veel verschillende nationaliteiten. Zo ook een grote groep mensen uit India, waarvan velen het hindoeïsme aanhangen. Het belangrijkste feest voor deze mensen is Diwali, het feest van het licht. Tijdens Diwali worden veel kandelaars en lampionnen ontstoken in en rondom de huizen. Onlangs werd dit feest weer gevierd. Toen wij de vraag kregen of wij samen met DLL een mooi feest konden organiseren voor hun medewerkers twijfelde ons keukenteam geen moment. Want wat is er nu mooier en leuker dan het leren van traditionele recepten uit een ander werelddeel!

Na enkele meetings met elkaar, waarin we de nodige informatie inwonnen, kwamen we tot een menu dat we die dag zouden gaan presenteren. De keuken zorgde voor een warme maaltijd met kip en een vegetarische maaltijd. We kozen voor de authentieke chicken tikka masala en butter paneer masala. Nadat we de recepten hadden gekregen, liepen we tegen een paar kleine probleempjes aan. Onze vaste leveranciers konden niet alle producten leveren die we nodig hadden. Zo was het moeilijk om aan paneer (een kaas gemaakt van volle melk met citroenzuur), methi leaves, zwart zout en goede masala te komen. Daarom heb ik samen met een van onze gasten een bezoekje gebracht aan een Indiaase supermarkt in Eindhoven. En dat was echt geen straf voor mij. Want al ben ik aardig bekend met de Aziatische keuken, de Indiase keuken was voor mij nog onbekend terrein.

Indiase gezelligheid
Nadat we de juiste ingrediënten in huis hadden gehaald, schakelde ik de hulp van het Hutten decoratieteam in. We hadden namelijk de nodige lichtjes en decoraties nodig, maar kunnen in het gebouw zelf geen open vuur aanmaken. Het decorteam kwam met de oplossing om dat op te lossen met de voor ons bekende kerstlichten. De Indiase medewerkers namen zelf ook verschillende kleine hapjes mee om aan het personeel van DLL uit te delen. Want het echte Diwali feest draait om verschillende kleine zoete, maar ook hartige hapjes: guljap jamun : gefrituurde zoete balletjes gemaakt van suiker, kardemompoeder, bloem, rozensiroop en poedermelk; small kaja : kleine zoete snoepjes gemaakt van suiker, water, bloem en poedermelk; vegetarische samosa: bladerdeeg gevuld met aardappel, ui, erwtjes, en koriander; kaju katli: zoete hapjes gemaakt van gecondenseerde melk, saffraan en cashewnoten.

Op de dag zelf waren we al vroeg bezig om in het restaurant een speciale hoek in te richten voor Diwali. Er werd een grote Indiase vlag opgehangen en een beeld neergezet van Laksmhi, de godin van het licht, de schoonheid, rijkdom en voorspoed. Overal werden lichtjes ontstoken en hapjes klaar gezet. Tijdens de lunch presenteerden de Indiase medewerkers de hapjes met de nodige uitleg en in traditionele kledij. Daardoor ontstond er een kleurrijke en gezellige sfeer. De gasten van het DLL restaurant ontvingen de diverse lekkernijen met veel enthousiasme. Al met al een hele leuke ervaring en ik ben trots dat wij daar als Hutten zijnde een hele positieve bijdrage aan hebben geleverd.

Shubh Diwali, oftewel een gelukkig en vrolijk Diwali!