Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 03 hash898c417e56c4dfb9

Jacob Jan Bos nieuwe Corporate Manager Sales bij Hutten

Vanaf 1 september 2019 is Jacob Jan Bos de nieuwe Corporate Manager Sales bij Hutten. Met zijn komst kan Hutten haar korte- en langetermijnambities verder vormgeven en realiseren. Jacob Jan: “Hutten wil de beste zijn, innovatief blijven en relevant zijn voor nieuwe én bestaande opdrachtgevers. Ik heb veel zin om met het salesteam verder te bouwen aan een structuur die toekomstbestendig is en gezonde groei mogelijk maakt.”

Als Corporate Manager Sales wordt Jacob Jan onder andere verantwoordelijk voor de aansturing van de salesactiviteiten. Collin Schoonens, Directeur Commercie bij Hutten: “Een breed werkveld, Hutten is immers actief in vijf markten: business catering, event catering, care & cure, hospitality services, food service en food retail. Daarnaast zijn we in de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Zo’n snelle groei heeft een enorme impact op de organisatie. Processen en structuren moeten worden aangepast. Om deze groei voort te kunnen zetten en de ambities waar te maken, was er behoefte aan capaciteit maar vooral ook ervaring om dit op een goede manier voor Hutten te borgen. Ik ben dan ook blij dat we met Jacob Jan verder kunnen bouwen om onze marktpositie te versterken en ons portfolio uit te breiden.”

Toekomstbestendig groeien
“Ik ben onder de indruk van de groei van Hutten en er is een mooie koers uitgezet om deze groei te continueren.  Maar als een organisatie zo hard groeit als Hutten, vraagt dat ook heel veel van de mensen die er werken”, vervolgt Jacob Jan. “Het is daarin continu schakelen om een nieuwe flow te creëren. Precies daar ga ik me voor en met alle business units voor inzetten. Met mijn ervaring  in het ontwerpen van een bedrijfsstrategie voor de (middel)lange termijn en een sterke focus op continue verbetering in de dagelijkse bedrijfsvoering ga ik met veel energie aan de slag met de teams. Ik zal me dan ook niet alleen bezighouden met mijn collega’s van sales, maar ook intensief gaan samenwerken met afdelingen binnen Hutten zoals marketing en de operationele afdelingen.”

Bijdragen aan grote uitdagingen in voedselketen
Jacob Jan heeft veel ervaring in food service. Zo werkte hij in diverse commerciële en operationele functies bij Albron, Compass Group, Gelredome en Jaarbeurs Utrecht. De keuze voor Hutten is een bewuste en logische vervolgstap. “Ik ben betrokken bij de samenleving en wil van betekenis zijn. Tijdens mijn MBA (Food & Finance) aan Nyenrode raakte ik geïnspireerd en steeds meer geïnteresseerd in wat er in de voedselketen gebeurt. De ontwikkelingen die daarin plaatsvinden als gevolg van de wereldwijde bevolkingsgroei, het verschil tussen arm en rijk, voedseloverschotten en -tekorten, gezondheid en ziektes als gevolg van ondervoeding maar ook overvoeding, voeding in relatie tot vitaliteit, klimaatproblemen, verspillingen, et cetera. Het heeft gevolgen voor ons allen en het houdt me bezig. Hoe gaan we straks die 10 miljard mensen op de wereld op een duurzame wijze voeden? Ik ben ervan overtuigd dat de mensheid oplossingen bedenkt, of dat deze er wellicht al zijn. Op microniveau wil ik hieraan in ieder geval mijn steentje bijdragen. Bij veel bedrijven staat geld verdienen op de eerste plaats en komt maatschappelijke relevantie ergens achteraan. Maar Hutten draait het om. Ik kijk er dan ook naar uit om alle ambities te gaan realiseren en deel uit te mogen maken van het team gepassioneerde samenwerkers.”