Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Koken op het niveau van de Champions League

Hoe gaaf! Koken met twee sterrenkoks in De Orangerie. Topchefs Soenil Bahadoer (De Lindehof, Nuenen) en Dennis Middeldorp (Sense, Den Bosch) bundelden de krachten met Mart Kuijpers, Kim Luykx en Freek van Hek van Hutten om te koken voor zo'n 75 gasten van het World Technology Mapping Forum, dat deze week plaatsvindt in het Huis voor Brabant in Den Bosch. Dennis en zijn team waren verantwoordelijk voor het voorgerecht, Soenil en zijn koks serveerden het dessert en de koks van Hutten zorgden voor een smaakvol hoofdgerecht.

Mart Kuijpers is een dag later heel enthousiast over de samenwerking met de sterrenkoks. “Heel gaaf om eens met deze toppers te koken. Je steekt er enorm veel van op. Ik kijk toch wel een beetje tegen ze op, dit is de Champions League waarmee je samen kookt", zegt hij over zijn collega's Soenil Bahadoer en Dennis Middeldorp. Het hoofdgerecht van Hutten bestond uit twee bereidingen van lam met een jus van specerijen, een groentegarnituur van asperges, gedroogde tomaat, tuinbonen en doperwten en in ganzenvet gekonfijte aardappeltjes. Mart: “De gasten waren zeer te spreken over het totale culinaire aanbod van deze avond. Ondanks dat we eerder nog niet samenwerkten, verliep de avond op rolletjes. Je wilt tussen deze culinaire grootheden toch laten zien dat je een lekker en verrassend hoofdgerecht kunt presenteren."

Noord-Brabant Culinair
De samenwerking tussen de koks van Hutten, Sense en De Lindehof is tot stand gekomen via Noord-Brabant Culinair, waar Hutten onderdeel van uitmaakt. In Noord-Brabant Culinair zijn de beste restaurants en horeca-organisaties verenigd met als doel van elkaar te leren, elkaar te helpen en gezamenlijk met elkaar op te trekken. Hiermee wil het provinciale samenwerkingsverband Brabant als bourgondische provincie op de kaart zetten en het Brabantse culinaire erfgoed behouden.

Lijkt het jou ook tof om bij Hutten als kok in ons Culinair Centrum of op eens van onze locaties aan de slag te gaan? En wie weet kook jij dan ook weleens met een sterrenkok! Kijk dan vooral op onze vacaturesite.