Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Making mood met food

De vakanties zijn voor de meeste mensen weer voorbij. En dat betekent dat ook ik weer aan de slag ga. Als Food 'n Mood Maker wil ik het vakantiegevoel bij mijn gasten graag nog een keer oproepen. Want wie wil er nou niet die fijne avond aan het Spaanse strand of die heerlijke middag onder de Italiaanse zon nog eens dunnetjes over doen? Met deze gedachte in het achterhoofd ben ik de eerste weken na mijn vakantie naar de verschillende bedrijfsrestaurants gegaan.

Zo heb ik op verschillende locaties smaakvolle crêpes gebakken. Deze Franse lekkernij bereidde ik op een speciale crêpeplaat. Die zorgt ervoor dat de heerlijke geur van de crêpes door het hele restaurant wordt verspreid. En wanneer de neuzen van de gasten geprikkeld worden door de lekkere zoete geur, wanen zij zich al snel weer op de boulevard op hun vakantieadres waar de crêpes op dezelfde wijze gebakken worden.

Op internationale locaties doen mijn ambachtelijke stroopwafels het goed. De mensen zijn altijd verrast als ik hen voor het eerst kennis laat maken met deze typisch Nederlandse traktatie. De eerste keer proeven van een stroopwafel valt vaak in goed in de smaak. Maar ook bij de mensen die al bekend zijn met de stroopwafel loopt het water vaak in de mond. Zij kijken vaak verbaasd toe hoe ik de stroopwafels bak. Ik snij deze namelijk doormidden zodat je twee dunne plakjes koek hebt om de stroop tussen te smeren. En dat is iets wat niet veel mensen weten.

De feestdagen… natuurlijk, ze duren nog even, maar toch heb ik ook voor deze periode al enkele reserveringen binnen. Hoe dat komt? We hebben een aantal concepten waar de locaties uit kunnen kiezen. En sommige zijn geschikt voor de drukke decembermaand, zoals een ambachtelijke Belgische wafel met maar liefst 40% minder suiker dan een 'normale' wafel. De geur doet veel gasten denken aan oud en nieuw.

Je zult je vast afvragen waarom wij dit bij Hutten allemaal doen. Ik wil van iedere lunch in het bedrijfsrestaurant een feestje maken. Ik wil de gasten verrassen om ze daarna weer met de nodige inspiratie en een ontspannen gevoel aan de slag te laten gaan. Daarom reis ik stad en land af met de concepten zoals hierboven beschreven, maar ook met tal van andere: een juice bar of salad bar bijvoorbeeld. Samen met de locatieverantwoordelijke ga ik altijd op zoek naar het concept dat het beste bij het moment en het bedrijf past.

Mijn batterij is in ieder geval weer helemaal opgeladen. Ik heb enorm veel zin om de komende periode op pad te gaan. En misschien spot jij mij wel bij een van de locaties. Tot gauw!