Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Medewerkers Rabobank Oost Betuwe aan de slag met de Vitaliteitskaart

Fitter de middag in met lunchadvies op maat. Dat is het doel van de Vitaliteitskaart. Met de Vitaliteitskaart kunnen medewerkers van een bedrijf eenvoudig inzicht krijgen in hun eetpatroon en spelenderwijs ontdekken hoe je kunt eten zodat je je fitter en vitaler voelt. Na eerdere pilots bij onder andere ES Electro, Jumbo en het Provinciehuis was maandag 18 januari 2016 de kick-off van deze kaart bij Rabobank Oost Betuwe in Elst. Hoe werkt deze kaart dan?

Vijf weken lang krijgen de medewerkers van Rabobank Oost Betuwe een Vitaliteitskaart, een pasje dat ze scannen bij het afrekenen van de lunch in hun bedrijfsrestaurant. De persoonlijke kaart houdt bij wat je op je bord hebt geschept als lunch en via een eveneens persoonlijk dashboard (een app) krijg je direct feedback hoe de gemaakte keuzes passen in de richtlijnen voor vitale voeding. Met andere woorden: heb je een gezonde en vitale keuze gemaakt of kun je nog wat slagen maken? Als dat laatste het geval is, krijg je meteen praktische tips om een gezonder alternatief te proberen. Natuurlijk is het doel dat medewerkers dat ook doen, het liefst de volgende dag, zodat zij zelf gaan ervaren dat een vitale lunch meer energie geeft. Voeding gaat leven! Met elke dag een steuntje in de rug en handige informatie ontdek je zo moeiteloos een vitaal eetpatroon.

Energiedip is productiviteitsdip
Na de flitsende start op 18 januari lieten de eerste gasten al van zich horen: 'Ik wist niet dat hier zoveel suiker in zat!' Weten wat je eet, is de eerste stap op weg naar een bewust en vitaal voedingspatroon. Vitale medewerkers zijn de motor van succesvolle organisaties. Toch blijft voeding vaak een onderbelicht onderwerp bij veel bedrijven. Wist je dat meer dan 50% van de medewerkers een voedingsgerelateerde energiedip heeft tijdens werktijd? Jammer, want het is een onnodig verlies aan productiviteit en vaak te wijten aan wat de medewerkers eten tijdens hun lunch. Hutten verzorgt samen met haar partners Addam en Voeding Leeft vitale voedingsprogramma's, waaronder de Vitaliteitskaart en de Food Challenge. Met deze aanpak helpen we mensen te ontdekken wat de kracht van voeding doet voor hun vitaliteit en energieniveau. Zo helpen we de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten en dragen we bij aan een vitale cultuur en dus de productiviteit van onze klanten.

Vitaal bij de Rabobank
Bij Rabobank Oost Betuwe was als promotie van de kaart op maandag 25 januari Food 'n Mood Maker Tey van den Waardenburg aanwezig om lekkere salades uit te delen. De Food 'n Mood Maker van Hutten toert elke dag door het land om de gasten in onze bedrijfsrestaurants te verrassen met leuke concepten, zoals smoothies, hangop met vers fruit en zijn saladebar. Begin februari krijgen de medewerkers van de Rabobank nog een presentatie over voeding en gezondheid door een Nutritional Therapist van Stichting Voeding Leeft. De Vitaliteitskaart is bij Rabobank Oost Betuwe een opwarmertje voor de Food Challenge die hier op 7 maart 2016 zal starten! Weten wat de Food Challenge is, kijk dan hier.

Ben jij benieuwd hoe de Vitaliteitskaart werkt, check dan het filmpje hieronder of bezoek de website van Hutten.

Bedrijven die deelnemen aan de Vitaliteitskaart krijgen gedegen maatwerk, zo wordt de website ingericht met het juiste assortiment dat in het restaurant te krijgen is.

Nieuwsgierig naar wat de Vitaliteitskaart of andere vitaliteitsprogramma's voor jouw medewerkers kunnen betekenen? Neem dan eens contact op met Annelaura Schaap. Zij vertelt je graag hoe je mee kunt doen aan dit project.