Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Met De Guijt, de food line-up van deze zomer!

Soms hoef je niet ver te reizen om van de heerlijkheden van het leven te genieten. Een zonnetje, een dansje en heerlijk eten en drinken. Steeds meer mensen gaan naar festivals die er in alle vormen en maten zijn. Met een overnachting op een camping, 'Behind Bars', met food trucks of Down The Rabbit Hole! Niet alleen muziek- maar ook steeds meer cultuurfestivals trekken ontzettend veel bezoekers.

Ook Hutten is steeds meer aanwezig op festivals. Logisch ook wel, want ook in het land van de festivals is er een groeiende trend die zich steeds meer focust op food. De keukens rollen je om de oren en de foodtruckfestivals worden druk bezocht. Het is dan ook een van de leukste manieren om gerechten uit meerdere internationale keukens te proeven. En waar ik vijf jaar geleden in de Nederlandse festivalbranche weinig onderscheidend vermogen zag op culinair gebied, ontwikkelde de festivalbranche zich sterk in muzikale line-ups, decors en duurzaamheid. Het organisatieniveau in Nederland is extreem hoog. Net als onze DJ's! Maar bij de totaalbeleving is food naar mijn mening sterk achtergebleven. Dat moet natuurlijk anders. En dat KAN ook anders! Met Hutten analyseerde en benaderde ik afgelopen jaren de festivalbranche om te achterhalen wat de werkelijke wensen en visies waren op het gebied van food in combinatie met beleving; betere, gezondere en smaakvollere producten die ook nog eens mooi gepresenteerd worden. Uiteraard in acht genomen dat er volume gedraaid moet worden, maar dat expertise en ambacht steeds meer gewenst zijn. Het is een andere tak van sport dan partycatering, maar vanuit deze basis in beleving, gastvrijheid in combinatie met onze eigen productlijn De Guijt zijn we gestart dit te vertalen naar de operationele uitvoering op festivals. Ook de bezoekers hier zijn namelijk steeds kritischer geworden. Door de groei van de (meerdaagse) festivals is de beleving voor de bezoeker steeds meer op een mini-vakantie gaan lijken. Steeds meer discotheken verdwijnen en in het weekend pikken we even een festival mee. En als je er dan toch tussenuit gaat, mag je het er ook best van nemen. Ongeacht hoeveel je voor een kaartje hebt betaald.

Kwaliteit
En dat is iets wat Hutten haar gasten maar wat graag biedt. Kwaliteitseten waar je niet lang op hoeft te wachten. Want Nederlanders zijn helaas niet zo geduldig. Dus volumeverkoop op grote events als Lowlands, North Sea Jazz, Libelle Zomerweek en Defqon1 staan die in 2016 op onze agenda staan. Elk event kan enorm verschillen en kent een totaal andere doelgroep, maar de kwaliteit staat altijd voorop. De gewone kroket en frietkraam zijn bij lange na niet meer voldoende.

Topproducten
Pulled Pork van onze Keten Duurzaam Varkensvlees, hamburgers van Limousinrunderen van onze De Guijt-held Henk Broeders uit Berkel-Enschot, maar ook een vijftien meter lange bakkerijstand op Lowlands waar de broden in een houtgestookte oven om 04.00 uur in de nacht afgebakken worden voor het ontbijt van die dag. De ontwikkeling van een 'Fresh Food Village' of 'Fresh Food Street' waar snelheid, uitstraling in de context en topproducten zoals verse sappen, verse friet, ambachtelijke hamburgers, duurzame snacks maar ook gezonde salades op het menu staan. Maatwerkconcepten die we zorgvuldig samenstellen per event met organisaties als LOC7000, ID&T, Libéma en First Vision.

Tekentafel
Het werk start hierbij al aan de tekentafel. Mobiele stands, die modulair opgebouwd kunnen worden en compact vervoerd kunnen worden, zorgen voor een snelle op- en afbouw. Duurzaamheid en een gezonde foodbasis zijn belangrijke uitgangspunten die niet alleen de opdrachtgever maar Hutten zelf ook stelt aan deze concepten. Want Hutten gelooft tenslotte ook in een betere, gezondere en duurzamere samenleving, oftewel maatschappelijk verbeterd ondernemerschap!

Koks
Onderscheidend vermogen van het snel groeiend aantal festivals is niet alleen te merken in het culinaire aanbod; ook de medewerkers maken de totaaluitstraling compleet. Ook zij werken mee aan de beleving van kwaliteit. Zij geven meer informatie over de herkomst van het eten, hebben kennis van koken en bereiden voedsel volgens HACCP-eisen. Hutten heeft ruim 1600 samenwerkers, van wie zo'n 200 chef-koks paraat staan voor de bereiding van ambachtelijk en lekker eten tijdens het festivalseizoen!

Na het festivalseizoen kom ik terug met een 'afterpartyblog'/we hebben de foto's nog'! Natuurlijk ben je van harte om zelf te komen kijken tijdens een van deze festivals. Of volg onze food line-up deze zomer via social media. Op Twitter via @EricHabraken_ of @Hutten_NL.

Fijne zomer allemaal!

Wil je meer informatie, inspiratie, heb je vragen of interesse, neem dan gerust contact met me op: eric.habraken@hutten.eu of Linkedin. Telefoonnummer: 06-11 888 583.