Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Mike Brady van Greyston Bakery brengt inspiratiebezoek aan Hutten

Na een eerdere ontmoeting was er al een klik tussen directeur Bob Hutten en CEO Mike Brady van Greyston Bakery in New York. Nu de plannen voor een vestiging in Nederland steeds duidelijker vormen aannemen, wilde Mike Brady dan ook graag een kijkje nemen bij Hutten en in onze zorgbakkerij.

Waar we bij Hutten onze deuren open zetten voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gaat Greyston Bakery nog een stapje verder. Het is inclusiviteit 2.0, zou je kunnen zeggen, want solliciteren doe je bij Greyston Bakery niet met een opgepoetst cv, niet met een sollicitatiebrief zonder spelfouten en zeker niet via een sollicitatiegesprek. Je zet er gewoon je naam op een lijst en als er een plekje is, kun je aan de slag. Dit unieke systeem van werving en (dus eigenlijk geen) selectie heet Open Hiring™. Het model is al 35 jaar een succes bij Greyston in New York en biedt iedereen de kans op een baan, ongeacht je achtergrond. En dat betekent letterlijk dat je dus ook als (ex)verslaafde of met een strafblad gewoon aan het werk kunt. In samenwerking met Start Foundation krijgt Open Hiring™ nu navolging in Nederland. Start Foundation heeft net als Greyston de missie om baankansen te bieden aan mensen die aan de zijlijn staan en onderzoekt nu of het Open Hiring model ook in Nederland uitvoerbaar is. Jos Verhoeven, directeur Start Foundation: “Het is een spannende uitdaging om dit concept in Nederland voet aan de grond te laten krijgen. Om te ontdekken hoe dit het beste kan, zijn we vanaf september 2018 op kleine schaal met een aantal bedrijven Open Hiring™ aan het opstarten.”

Let’s bake the world a better place
Hutten is nog niet zover, maar werkt wel op andere manieren samen met Start Foundation. Aangenaam verrast door de veelzijdigheid van Hutten hoorden Mike Brady en Jos Verhoeven het verhaal aan over ons HR-beleid. “Wat mooi om te zien hoe jullie het bedrijf aansturen met geluk als graadmeter,” zegt Brady. “Wij zijn daar op onze manier ook mee bezig, maar bij onze mensen zit geluk in primaire behoeften: een dak boven je hoofd hebben, geen financiële problemen hebben en een plek om je kind naartoe te brengen als je gaat werken.” In de bakkerij proeft Brady zijn eerste speculaasje ooit: “Het lijkt op ginger bread” en neemt hij enthousiast foto’s van de spreuken op de muur: 'We all smile in the same language' en 'Let’s bake the world a better place'. “Die moet je overnemen, Mike,” zegt Jos. Of onze spreuken in de toekomst ook aan de muur bij Greyston schitteren, dat blijft nog even ongewis. Binnenkort hakt Greyston wel de knoop door waar het zich wil vestigen. Wij zijn benieuwd en claimen vast een retourinspiratiebezoekje!