Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

​Minder zout gebruiken is een eitje

Laat jij thuis bewust het zoutvaatje steeds vaker staan? Dikke kans dat je toch (te) veel zout binnenkrijgt per dag. Want het zoutgehalte van veel producten in de Nederlandse supermarkten is (nog steeds) te hoog. De Consumentenbond deed er onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat er nog veel werk aan de winkel is voor de supers. Nu kun je natuurlijk wachten tot de maaltijden, soepen, sauzen, snacks en kruidenmixen minder zout bevatten, maar ook het heft in eigen hand nemen. Lees onze tips.

Als eerste is het goed te weten hoeveel zout een veilige hoeveelheid voor je gezondheid is. Dat is 6 gram, terwijl we gemiddeld 9 gram binnen krijgen! 80 % daarvan zit in bewerkte levensmiddelen. Je kunt als consument dus moeilijk minderen, tenzij je deze producten uit je menu schrapt. En precies dat is de beste tip die wij je kunnen geven! Als je kiest voor verse, onbewerkte producten boek jij je eerste winst. Dus geen pakjes en zakjes, maar zelf je soep en sausjes koken. Ook kruidenmixen kun je makkelijk zelf samenstellen, net als boemboes en curry's. Op internet zijn veel toegankelijke recepten te vinden. En gebruik in plaats van een molentje een strooivaatje, daar kun je veel beter mee doseren.

Kook ook eens een grotere hoeveelheid tomatensaus of soep en vries de porties in. Je hebt dan altijd je eigen verse maaltijd bij de hand. En heb je wel eens aan cressen gedacht als smaakmaker? Deze kleine kiemgroenten zijn verkrijgbaar in verrassende smaken en bovendien ook super gezond. Pep je maaltijd dus eens op met rucola- of mosterdcress.

Hutten werkt elke dag aan het verbeteren van haar producten. Het reduceren van suiker en zout is daarbij een van de speerpunten. Meer weten over ons gezondheidsbeleid? Neem dan gerust contact met me op.