Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Nieuwe De Guijt-held Yogi & Yousefs dadels: het verhaal van een unieke vriendschap

Wie de dadels van Yogi & Yousefs heeft geproefd, weet dat dit geen doorsnee dadels zijn. De dadels zijn groot, zacht en enorm smaakvol. Maar het verhaal achter de dadels is minstens zo bijzonder als de dadels zelf. Naast dat de dadel voldoet aan onze strenge normering, maakt het verhaal van Yogi & Yousefs hen tot een echte De Guijt-held. Een prachtig bedrijf, ontstaan uit een unieke vriendschap tussen twee mannen uit totaal verschillende windstreken.

De ondernemers Yogi (Jochem Geheniau, Nederland) en Yousef (Yousef al Dakhil, Saoedi-Arabië) ontmoetten elkaar tijdens een bloemenveiling in Nederland. Yousef nodigde Yogi uit om hem in Saoedi-Arabië te bezoeken om hem de allerlekkerste dadels ter wereld, de sukkary dadel, te laten proeven. Na dit bezoek groeide hun vriendschap en Yogi en Yousef besloten om samen deze bijzondere dadelsoort ook in het Westen te introduceren.

Vitaminebommetjes
Yogi & Yousefs dadels zijn vers, onbewerkt, 100 % natuurlijk en zitten bomvol voedingsstoffen.De dadels zijn met zorg geselecteerd voor een optimale smaak en zachtheid. Goed voor je lichaam, gezondheid en ook nog goed voor de wereld. Want door het kiezen voor deze dadels, worden de verantwoorde dadellandbouw, gezonde werkomstandigheden voor de dadelplukkers en vooral de vriendschap tussen culturen ondersteund en bevorderd.

Unieke vriendschap
Want die vriendschap, die is heel bijzonder. Positiviteit, avontuur en een open-minded houding zijn de kernwaarden van Yogi & Yousef. Yogi zegt hierover: ‘Van oost naar west verschillen wij niet zoveel van elkaar en we houden grotendeels van dezelfde dingen: een gezond leven voor onszelf en onze familie en vrienden, genieten van een goede maaltijd, een ontspannende vakantie, goede gesprekken met vrienden… Interesse in andere culturen biedt ons de mogelijkheid om nieuwe inzichten, geluiden en geuren te ontdekken en nieuwe vriendschappen te sluiten.’