Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Nieuwe Schijf van Vijf: meer groente eten!

Het Voedingscentrum heeft dinsdag de nieuwe Schijf van Vijf gepresenteerd. Een van de belangrijkste aanbevelingen: eet meer groente!

Al maanden werd er druk gespeculeerd over de nieuwe Schijf van Vijf die het Voedingscentrum dinsdag lanceerde. De vernieuwde schijf is een vertaling van de Richtlijnen Goede Voeding die de Gezondheidsraad (WHO) in 2015 presenteerde. De gedachte achter het voorlichtingsmodel is dat mensen gezondere keuzes kunnen maken naar eigen smaak en wens. Het stimuleren van het maken van gezondere keuzes onderschrijven we bij Hutten van harte. We zijn dan ook blij dat het Voedingscentrum de aanbevolen hoeveelheid groente van 200 naar 250 gram per dag heeft opgeschroefd. Van ons mag het overigens nog wel minimaal een onsje meer zijn...

Eet onbewerkt
Ook het duidelijke advies om onbewerkte producten te eten, strookt met onze visie op gezond eten. Bewerkt voedsel bevat vaak veel suiker, zout en vet. Bij Hutten binden we daar al langer de strijd mee aan. Zo hebben we een duidelijke doelstelling dat in 2017 het gehalte aan toegevoegde suiker in onze producten met de helft verminderd is ten opzichte van 2014. We vinden het dan ook goed om te constateren dat veel bewerkte producten, zoals vleeswaren, snoep, snacks, koek, sauzen, sappen en zoet broodbeleg van de lijst zijn verdwenen, vanwege de hoeveelheid suiker.

Verder op de nieuwe schijf: dagelijks 200 gram fruit, volkoren (graan)producten, wat minder vlees (vervang het door peulvruchten, noten, ei of tofu), vis en zuivel, zachte en vloeibare smeer- en bereidingsvetten voor de onverzadigde vetten en kraanwater, thee en koffie als de beste vochtleveranciers.

Varieer nog meer
Onze algemene conclusie is dat er veel overeenkomsten zijn tussen onze visie op gezond eten en hoe het Voedingscentrum de adviezen van de WHO heeft vertaald in de nieuwe Schijf van Vijf. Wat ons betreft mag er nog meer gevarieerd worden. Neem eens een salade als lunch in plaats van een boterham en wissel in je ontbijtritueel door te kiezen voor havermout, een omelet, een (groene) smoothie of soep!

Uit onderzoek blijkt dat 92 procent van de Nederlanders de schijf kent. Dat is goed nieuws. Als ten minste het gevolg daarvan is dat meer mensen zich bewust worden van gezond eten en drinken en hiermee aan de slag gaan. Wij proberen ons steentje bij te dragen door onze gasten dagelijks te adviseren over een gezonde maaltijd.

Wil je meer weten over de nieuwe Schijf van Vijf, lees dan hier verder.