Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

No Waste Village op Horecava een succes!

Terwijl onze chef-koks de een na de andere prijs wonnen tijdens de Lekkerste Wedstrijden, probeerden Edith Jansen, Jan-Willem Oomen en Eric Habraken van Hutten samen met Corien Poederbach en Andre van Vroenhoven van De Verspillingsfabriek de bezoekers van de Horecava te overtuigen om met voedselverspilling aan de slag te gaan. Dat deden ze vanaf de No Waste Village in hal 6, een speciaal plein helemaal in het teken van verspilling en circulaire economie. Op dat plein had een aantal partners de handen ineen geslagen om gezamenlijk de bezoekers kennis te laten maken met hun gave initiatieven; Pieper Bier van InStock, soep van reststromen groente uit De Verspillingsfabriek, Brouwbrood dat gemaakt wordt van bierrestanten, een snack van Gro en Yespers granola, gemaakt met fruit uit De Verspillingsfabriek.

In de prijzen
En het plein bleef niet onopgemerkt, zo won Pieper Bier, gebrouwen met overgeschoten aardappelen, van deelnemer Instock in Amsterdam de Karel de Vos Duurzaamheid Award tijdens de Horecava. En een andere partner, Get Chef's kwamen in het nieuws met hun app waarmee je overgebleven maaltijden uit restaurants kunt kopen. De partners kregen veel bezoek en kijken terug op een succesvolle beurs. Wat ons betreft volgend jaar weer een No waste Village!

Wil je meer weten over hoe Hutten zich inzet tegen voedselverspilling, neem dan eens contact op met Edith Jansen, onze no waste coördinator.