Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Onze gasten gaan voor krom

Het is komkommertijd! En daarom organiseren wij, bij het bedrijfsrestaurant van DLL, deze week een heuse komkommerweek. Het doel: mensen kennis laten maken met deze verfrissende groente. De gasten kunnen dan ook genieten van heerlijke gerechten waarbij de komkommer een belangrijke rol speelt. Wij vonden het ook een mooi moment om mensen erop te wijzen hoeveel eetbare producten we dagelijks weggooien. En dus ben ik samen met onze kok Stephan van der Linden aan de slag gegaan om te kijken hoe we het onderwerp waste konden combineren met de komkommerweek

We kwamen op het leuke idee om een verkiezing te organiseren tussen rechte en kromme komkommers. Vaak geven de mensen in de supermarkt of bij de groenteboer de voorkeur aan een product dat er mooi uitziet. Terwijl dat zeker niet altijd hoeft te betekenen dat deze meer smaak en voedingsstoffen heeft. Daarom konden de gasten hun stem uitbrengen welke komkommers zij lekkerder vonden: de rechte of de kromme. En natuurlijk moesten ze dat wel doen zonder te weten of het nou om een rechte of kromme komkommer ging.

Goed in de smaak gevallen

Nadat al onze gasten hun voorkeur hadden uitgesproken, bekeken wij welke komkommer het meeste in de smaak viel. En wat bleek: de kromme komkommer bleek de grote favoriet te zijn. Met 60% van de stemmen won deze de strijd. De gasten vonden het erg leuk om eens op een andere manier attent gemaakt te worden op het verspillen van voedsel. Ze konden deze actie dan ook erg waarderen.

Ook wij kijken terug op een geslaagd experiment. We willen in de toekomst meer van dit soort acties houden met andere groenten om mensen bewust te maken van voedselverspilling. Wij proberen bij het bedrijfsrestaurant van DLL al met het bestellen zoveel mogelijk in te spelen op waste. Zo bestellen wij het liefst kromme komkommers en proberen wij zoveel mogelijk van een product te gebruiken bij het bereiden van een gerecht. Samen zullen we in ieder geval moeten proberen om zo min mogelijk eetbaar voedsel weg te gooien. Dat lijkt mij een mooie uitdaging!