Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

​Opwarmen voor de Horecava bij jubilerende Carl Siegert

Gisteren waren we uitgenodigd om deel te nemen aan een wedstrijd die door bakkerij Carl Siegert was georganiseerd ter ere van het 125-jarig bestaan. Een tot in de puntjes georganiseerde wedstrijd met een jury die uit niemand minder bestond dan Robert Kranenborg en Rob Bongenaar. Voor ons was dit meer dan een leuk uitstapje, we zagen het echt als een serieuze wedstrijd en een opwarmer voor de Horecava in 2017. Benieuwd hoe het ging?

We moesten allemaal twee soorten broodjes maken van vier stuks. Natuurlijk gebruikten we hiervoor het brood van Carl: we kozen voor de Korenaar en de nieuwe Puurzaam1891Bol, een zuurdesembol gemaakt met bierbostel. De broodjes belegden we respectievelijk met buikspek en met een tartaar van Wagyu. In de tweede ronde was het de beurt aan ons. Gelukkig hadden we geen last van zenuwen, want we hebben de afgelopen jaren wel vaker op het podium gestaan. We hadden 24 minuten de tijd voor acht broodjes. Natuurlijk hadden we al een goede mise en place neergezet, waardoor we rustig de puntjes op de i konden zetten. Toch vloog de tijd om. Na een toelichting bij de jury kon het wachten beginnen.

Toetsmoment
Wij zagen deze wedstrijd dus echt als een toetsmoment voor de Horecava in januari 2017. Wat kunnen we dit jaar verwachten? We moeten toch de titel gaan verdedigen die we vorig jaar en het jaar daarvoor wonnen. Twee jaar op rij maakten we het lekkerste broodje catering en we willen deze titel natuurlijk voor de derde keer in de wacht slepen. Maar de lat ligt erg hoog! De afgelopen twee keer waren de winnaars Hollands Gemekkerrr en Hollands Geknorrr. Jullie kunnen het al raden: we gaan dit thema doortrekken. Maar wat het dit jaar gaat worden, laten we nog even in het midden. Je moet de concurrentie nooit wijzer maken dan dat ze al zijn. Wij weten de naam al :-)!

Rond de klok van 16.15 uur kwam de uitslag: een tweede plek voor ons. Met de mooie en waardevolle feedback van Robert gaan wij vol gas naar de Horecava. Zien we je daar?

Meer weten over de bijzondere bakkerij van Carl Siegert, kijk dan ook eens naar het filmpje.