Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Orangerie maakt zich op voor transformatie

Wie wel eens in het centrum van Den Bosch te vinden is, kent misschien wel de St. –Josephkerk. In dit rijksmonument, dat van zowel binnen als buiten geschiedenis ademt, is De Orangerie gevestigd. Al bijna 25 jaar kunnen mensen hier terecht voor een smaakvol diner of een compleet verzorgd feest. Maar tijden veranderen en daarom ondergaat De Orangerie de komende maanden de nodige veranderingen. Met uiteindelijk een doel: jou laten genieten van evenementen met een bijzondere culinaire inslag!

De Orangerie werd in 1991 geopend. Daarvoor heeft de kerk, die dateert uit 1859, verschillende bewoners gehad. Van de patersorde van de Redemptoristen tot verschillende kunstenaars en popbands. Tegenwoordig kunnen gasten hier genieten van lekker eten en drinken. Hutten neemt deze rol op zich en zorgt ervoor dat niemand iets tekort komt. En om met de tijd mee te gaan werd er achter de schermen druk gewerkt aan een nieuw concept.

The Cooking Church

De naam van het nieuwe concept zal The Cooking Church zijn. Sem de Vries, salesmanager en ondernemend manager van De Orangerie, legt uit waarom hiervoor gekozen is. 'Bij het nieuwe concept willen we de nadruk meer gaan leggen op food en beleving in een evenementen omgeving. Dat gaan we onder meer doen door een grote open keuken recht tegenover het podium te zetten. Daar kunnen onze culinaire artiesten volop hun kunsten tonen.' Het nieuwe concept moet ook de regio centraler stellen in de St. – Josephkerk. 'We willen een podium creëren waarbij wij uitdragen wat de regio in huis heeft. Dat doen we ook door in te spelen op gebeurtenissen met Pop-Ups. Denk aan het Jeroen Bosch 500 jaar.'

The Cooking Church zal ook gevolgen hebben voor de inrichting van De Orangerie. 'We gaan meer de focus leggen op het gebouw zelf en wat minder op de geschiedenis. Dat gaan we doen door het culinair op een dusdanig bijzondere manier te presenteren dat ieder type feest een beleving op zich gaat worden. Dit kan je bijvoorbeeld terugzien in de presentatie van producten en gerechten of een theatrale setting. Decor en meubilair zijn daarbij van cruciaal belang. De concepten veranderen afhankelijk van welke doelgroep we willen aanspreken. Zo is een Jeronimus Bosch concept in The Coocking Church weer heel anders dan een feest voor een bedrijf. Daarom zorgen we dat de basis 'Coocking Church' proof is en wat we er neerzetten altijd anders is. Ook de kleding van de samenwerkers zal aangepast worden. We willen in het gehele concept de hang naar vroeger laten terugkomen maar dat in een moderner en eigentijds jasje stoppen.'

Wie benieuwd is naar het resultaat van deze metamorfose zal nog even moeten wachten. Later dit jaar zal de vernieuwde Orangerie te bewonderen zijn. Hieronder krijg je nog een kleine indruk hoe de Orangerie er momenteel uitziet.