Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Prinses Máxima Centrum kiest voor voedingsconcept van Hutten

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gaat in het nieuw te openen centrum de co-creatie aan met Hutten. Wij ontwikkelden een voedings- en gastvrijheidsconcept dat naadloos aansluit op de visie op Eten & Drinken van het oncologisch centrum. We zijn natuurlijk heel trots op deze bijzondere samenwerking. We willen met voeding toegevoegde waarde bieden aan het herstel van kinderen met kanker én bijdragen aan een zo prettig mogelijk verblijf. Charles Janssen, Business Unit Manager Care & Cure: “Deze kwetsbare kinderen moeten we verleiden goed te gaan eten en te blijven eten. Het eten moet daarom ook vooral lekker zijn en aantrekkelijk gepresenteerd worden.” 

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opent in het voorjaar van 2018 haar deuren. Vanaf dat moment wordt alle kinderoncologische zorg in Nederland gecentreerd. Soms verblijven kinderen voor een lange periode in het centrum en zij moeten in die hele periode kunnen rekenen op voeding die aansluit bij hun behandeling. Hutten werkt daarom nauw samen met medisch specialisten, diëtisten en voedingswetenschappers. Charles Janssen: “Het kunnen aanvoelen wat een ziek kind van je nodig heeft, is essentieel. Dit alles hebben we in ons voedings- en gastvrijheidsconcept uitgewerkt. We zijn trots en bevoorrecht dat we dit samen met het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie tot stand mogen brengen.”

Eten en drinken voor kinderen met kanker
Hutten verzorgt al het eten en drinken voor de kinderen die langdurig opgenomen zijn en die dagbehandeling ondergaan en voor hun ouders en/of verzorgers. Het daarvoor ontwikkelde concept richt zich volledig op de voedingsbehoefte en eetwensen van het kind. De gastvrouw speelt hierin een cruciale rol. Op minimaal zes momenten van de dag biedt ze (kleine) gerechten aan door zelf naar het kind toe te gaan met de Kanjerkar. Het kind kiest ter plekke van de kar wat hij/zij wil eten en drinken. Omdat één van de uitdagingen is de kinderen te verleiden om te blijven eten, zullen de gerechten, het ontwerp van de Kanjerkar en de uitstraling van het restaurant op een aantrekkelijke manier aansluiten op de belevingswereld van het kind. Esther Fijnekam, projectleider Eten & Drinken van Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie: “De productontwikkelaars van Hutten hebben veel ervaring met het ontwikkelen van smaakvolle en aantrekkelijke gerechten met de juiste voedingswaarde. Met gerechtjes als een omeletje in de vorm van een uil, een ‘moestuintje’ met aarde van cacao, mascarpone en rood fruit, ‘Engels drop’ van rode biet, knolselderij en wortel, groenteknikkers en nog veel meer hopen we de kinderen enthousiast te maken voor ons eten.”

Eiwit- en energie(ver)rijkt assortiment
Voor kinderen met gewichtsverlies en/of een slechte voedingstoestand zijn eiwitten en energie belangrijk voor herstel en kwaliteit van leven. Naast reguliere voeding zijn smaakvolle eiwit- en energierijke en eiwit- en energieverrijkte producten daarom een belangrijk deel van het assortiment op de Kanjerkar. Hetzelfde speciaal ontwikkelde energie- en eiwit(ver)rijkte assortiment wordt ook in het restaurant aangeboden. Daarnaast kunnen ouders en kinderen de hele dag door ‘reguliere’ gerechten en maaltijden bestellen uit het restaurant. Deze worden à la carte bereid en binnen een half uur geserveerd op de plek waar het kind/de ouder dat wil. Bovendien kan er samen gekookt worden in de ouderkeuken. Zin in oma’s appeltaart? Via een tablet kan het kind daarvoor de ingrediënten bestellen. Onze koks helpen graag een handje.

Online platform
Via de tablet kunnen het kind en de ouders ook het assortiment bekijken dat gedurende de dag vanuit de Kanjerkar aangeboden wordt, bestellingen plaatsen van de menukaart uit het restaurant en informatie inzien van diëten en voedingsklachten. Ouders kunnen straks op een nieuw online platform te allen tijde zelf informatie vinden over voedingsklachten en diëten, voorbeeldrecepturen en filmpjes downloaden.

Samenwerking onderzoek voeding bij herstel
We willen kinderen met behulp van de beste voeding helpen bij hun genezing van kanker. Daarvoor is onderzoek nodig en andere initiatieven, ook buiten het ziekenhuis. Om dit van de grond te krijgen onderzoekt Hutten de mogelijkheden voor een samenwerking met Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en andere partijen, zoals Foodsquad (het innovatiecentrum dat is geïnitieerd door Hutten), Wageningen Universiteit, het Wereld Kanker Onderzoeksfonds en Kokkerelli. Het is de bedoeling dat de initiatieven zich richten op de thema’s ondervoeding en smaakverandering. Onderdelen van het programma kunnen zijn: educatie, een leefstijlprogramma, peri-operatieve voeding, online voorlichting, service thuis en onderzoek naar de effectiviteit.   

De kracht van Hutten in de zorg
Hutten is onafhankelijk en werkt met de beste kennispartners binnen de zorg samen. Denk hierbij aan medisch specialisten, diëtisten en voedingswetenschappers verbonden aan Voeding en Kanker Info, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Ziekenhuis Bernhoven, Wageningen Universiteit, Stichting Voeding Leeft en HAS Hogeschool. Vanuit deze basis ontwikkelen we onder andere oncologische voeding, is het door ons geïnitieerde innovatiecentrum Foodsquad bezig met een doelgroepenvoedingscentrum (www.mijnvoeding.nl) en hebben we dertig vitaliteitsmodules om te monitoren en mensen bewust te maken van de effecten van betere voeding.

Inmiddels zijn we van start gegaan met de werving voor de samenwerkers voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Benieuwd naar de vacatures? Ga dan naar www.hutten.eu/werkenmetkanjers. Wil je meer weten, neem dan contact op met Rob Loose, Corporate Recruiter: rob.loose@hutten.eu of: 06-46 93 07 76.