Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Marco van der heijden samen geven headerbeeld blog hash84978671c0d44ccd

Samen Geven #2: Marco en het KWF

Via het programma ‘Samen Geven’ kunnen onze samenwerkers goede doelen steunen waarvan hun collega’s ambassadeur zijn. Via ons sociale intranet Mijn Hutten maken ze een doel aan en sparen ze, middels een crowd funding systeem, voor een bepaald bedrag. Vaak zijn het goede doelen, waar een bijzonder en persoonlijk verhaal bij hoort. In de serie Samen Geven deelt één van onze samenwerkers zo’n persoonlijke verhaal. Deze keer Marco van der Heijden, regiokracht in de bedrijfscatering, over zijn donatie aan het KWF.

“Mijn goede doel is geld inzamelen voor onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen kanker of voor het verder ontwikkelen van (bijna) bestaande medicijnen. Ik wil dit doen, omdat ik een droom heb. Mijn droom is dat er over tien jaar niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker. Ik doe dat door deelname aan de Alpe d’HuZes met Blaal2BeatCancer, een samengeraapt zooitje van vrienden en kennissen uit Bladel met dezelfde droom. Er wordt me wel eens gevraagd naar mijn motivatie om dit te doen. Dan vragen ze: “Waarom zamel je daar geld voor in, ze steken toch alles in hun eigen zak, van mij krijgen ze niets.” Dat vind ik een beetje kortzichtig, het is ook niet waar. Jaren terug, toen mijn moeder nog leefde, maar al wel heel ziek was, kwam er een jongeman naar me toe. Hij vroeg me hoe het met me ging. Superlief van hem, ik zei dat ik het zwaar had dat mijn moeder zo ziek was en dat het niet zo goed ging met haar. Zijn antwoord was: “Ach jongen, er zijn wel ergere dingen in de wereld, komt wel goed.” Dat is dus echt niet het juiste antwoord. Ik heb hem dat dan ook gezegd en hem vriendelijk, maar wel heel dringend verzocht om weg te gaan. Nog geen jaar later is mijn moeder overleden. Later kwam deze jongen weer naar me toe, dit keer met de vraag “He Marco, hoe ben jij ermee omgegaan toen je moeder ziek was? Mijn moeder is ook ziek.” Niet zo netjes van me, maar ik heb toen eerst tegen hem gezegd: “Ach jongen, er zijn wel ergere dingen in de wereld, komt wel goed.” Maar ik heb hem meteen daarna zijn verhaal laten doen en mijn ervaringen met hem gedeeld. Wat ik hiermee wil uitleggen, is dat als je het niet hebt meegemaakt, je ook niet weet hoe het voelt en dus ook geen manier weet om ermee om te gaan.”

Motivatie

“Mijn motivatie is dus niet zo ver te zoeken, zeker niet nu mijn vader ook ziek is en ja, ook hij gaat over niet al te lange tijd sterven aan kanker. En al zit hij door zijn ziekte in een rolstoel, is hij de controle over zijn lichaam en geest aan het verliezen en komen de medicijnen te laat voor hem, toch blijf ik doorgaan met geld inzamelen om ervoor te zorgen dat niemand dit meer mee hoeft mee te maken. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet op zoek naar medelijden en ik ben ook niet zielig. Ik ben gewoon een (redelijk) normaal persoon die een doel voor zich heeft en er dan ook vol voor gaat! Want als ik iets belangrijk vind, is dat het goed gaat met een ander. Ik blijf mijn/onze droom achterna jagen.”

 Blaal2BeatCancer

“Samen met Blaal2BeatCancer hebben we in een tijdbestek van negen maanden een bedrag van €45.000,- bij elkaar verzameld door allerlei acties te houden en donaties te ontvangen, waaronder dus mijn goede doel op Mijn Hutten. Afgelopen jaar hebben 34 samenwerkers (een deel van) hun sociaal kapitaal gedoneerd aan mijn goede doel. Dat leverde een mooi bedrag van €500,- op. Nog steeds spreek ik samenwerkers die nog wat sociaal kapitaal te verdelen hebben. Ik ga dus zeker door met sparen en zal een nieuw doel aanmaken met de naam ‘Hutten2BeatCancer’. Uiteraard hoop ik dat we met zijn allen laten zien hoe sterk we kunnen zijn door een enorm mooi bedrag bij elkaar te verzamelen. Ik zal het hoog inzetten, dromen mag altijd groots toch?!”