Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Samen Geven: nog meer van betekenis zijn

Geven maakt direct gelukkig. Daar geloven we in bij Hutten. Daarom ontwikkelden we ‘Samen Geven’: crowd funding in het klein. Iedere samenwerker heeft van Hutten een sociaal kapitaal gekregen: digitaal geld in de vorm van punten. Met dat sociale kapitaal kunnen samenwerkers elkaar helpen bij het ondersteunen van goede doelen en projecten.

Samen Geven is een applicatie op Mijn Hutten, het sociale intranet van Hutten waar samenwerkers nieuwtjes en kennis delen en elkaar inspireren. Via Samen Geven kunnen samenwerkers bestaande goede doelen steunen, maar ze kunnen ook zelf projecten en goede doelen aandragen. En dat mag over van alles gaan: van verfblikken voor de kleedkamers van de tennisclub, je zieke nichtje Daisy waar je een leuk weekend voor wilt organiseren tot een donatie aan de Nierstichting. Samenwerkers die zelf een project aandragen, werpen zich op als ambassadeur van zo’n doel of project. Met een persoonlijk verhaal motiveert de ambassadeur waarom hij of zij zich betrokken voelt bij het project en waar de donaties voor worden gebruikt. Met een advertentie doen ze een oproep aan hun collega’s om hun goede doel of project te ondersteunen. In die advertentie is ook het spaardoel zichtbaar en hoeveel de ambassadeur nog moet sparen om zijn project financieel te kunnen steunen.

Crowdfunding
Samen Geven is crowdfunding in het klein. Samenwerkers kunnen hun sociale kapitaal verdelen over meerdere doelen en het zelf altijd aanvullen. Bij alles wat we doen wil Hutten van buitengewone betekenis zijn. Voor onze samenwerkers, onze opdrachtgevers en hun gasten en voor de maatschappij.  Er is weinig dat een mens een beter gevoel geeft dan anderen iets gunnen en geven. Hutten gelooft erin dat we op deze manier, door samen te geven, van betekenis kunnen zijn voor elkaar, elkaars gezinnen en de wereld.

Deze kerst ontvingen onze samenwerkers hun sociaal kapitaal als kerstpakket. Directeur Bob Hutten introduceerde Samen Geven in onderstaande video.