Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

​Sneak preview nummer twee voor de Food Revolution Day

Er staat altijd een pot zelfgemaakte piccalilly in zijn koelkast. Het is de 'guilty pleasure' van onze selected chef Joris Hendriks als hij heeft gesport: gegrild desembrood met gebraden gehakt, piccalilly & waterkers. Vandaag delen we zijn recept met jullie in het kader van de Food Revolution 2016. Op 20 mei kun je zelf zien hoe Joris zijn piccalilly maakt in Jamie Oliver's restaurant Fifteen in Amsterdam tijdens het Fifteen Food Symposium. Check hieronder voor de details!

Dit recept voor gegrild desembrood met gebraden gehakt en piccalilly is voldoende voor vijf porties.

Piccalilly

60 g bloem

20 g gemberpoeder
40 g kurkuma
25 g mosterdpoeder
150 g suiker
5 dl azijn
2 dl gembersiroop

Zo maak je het:
Bak de kruiden en bloem kort in de pan. Blus af met azijn en roer het goed door elkaar. Breng op smaak met suiker, gembersiroop, peper en zout. Laat het afkoelen. Breng licht gezouten water aan de kook. Doe de groenten in de pan en zorg dat het water blijft koken. Kook de groenten beetgaar. Spoel ze af onder stromend koud water. Dep de groenten droog en vermeng ze met de kruiden en mayonaise.

Gebraden gehakt

500 gram half-om-half- of rundergehakt
1 ui, fijn gesnipperd
1 rode paprika, fijn gesneden
2 tenen knoflook, geperst
2 eieren
½ kopje paneermeel
125 g roomboter
peper zout


Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten, behalve de boter, en kneed het tot een vaste massa. Maak er een mooie langwerpige pil van en laat even opstijven in de koelkast. Smelt boter in een bakpan tot deze bruin wordt. Bak het gehakt aan en laat zachtjes verder garen in de pan met deksel.

En zo maak je die lekkere sandwich:
Naast de piccalilly en het gehakt heb je een desembrood en 150 gram waterkers nodig. Snijd een dikke plak desembrood van +/- 1.5 cm en grill deze in de grillpan. Snijd het gebraden gehakt in plakken. Beleg het brood ermee. Schep een flinke lepel piccalilly over het gehakt.
Maak je broodje af met een pluk waterkers. Eet smakelijk!

Basistechnieken van de chef
Weten hoe je moet koken, is een vaardigheid voor het leven. Zelf koken is leuk en geeft je de regie over je eigen gezondheid. En weten hoe je moet koken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Met een paar basistechnieken die je altijd kunt gebruiken, zonder dat het uitmaakt welke ingrediënten beschikbaar zijn of hoeveel tijd je hebt, kom je echt al een heel eind. Tijdens het Food Symposium delen de chefs hun kennis en technieken met alle aanwezigen. Daarbij maken ze gebruik van Jamies Cook for Your Life-recepten en recepten van onze Hutten-chefs.

Kom jij ook naar Fifteen's Food Symposium?

Wanneer: Vrijdag 20 mei 2016
Waar: Jamie Oliver's Fifteen, Jollemanhof 9, Amsterdam
Tijd: 10.00 uur - 16.00 uur
Kosten: Gratis

Meer weten over de Food Revolution, check de site: www.jamiesfoodrevolution.org en volg de Food Revolution via de Facebook-pagina van de Food Revolution en die van Hutten.