Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Daaaaag tegen verspilling 346373249 04 kleiner hash1076421cb4495eba

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert open dag bij THREE-SIXTY

Wat doen we in Nederland allemaal om voedselverspilling tegen te gaan en te verminderen? Welke slimme oplossingen hebben bedrijven bedacht, en wat kun je als consument zelf doen? Om dat te laten zien, organiseert stichting Samen Tegen Voedselverspilling in samenwerking met haar stakeholders op zondag 6 oktober een open dag bij THREE-SIXTY, hét centrum tegen voedselverspilling in Veghel.

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft als doel voedselverspilling in Nederland in 2030 met de helft te hebben teruggebracht. Daarvoor brengt de stichting zoveel mogelijk partijen bij elkaar, zoals bedrijven, organisaties, consumenten, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden. Hutten is een van deze aangesloten organisaties. Tijdens de open dag organiseren de bedrijven en organisaties allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo geeft het Voedingscentrum workshops waarin je jouw kennis over voedselverspilling kunt testen. Op een persoonlijke manier leer je van alles om zelf thuis minder voedsel te verspillen. En je krijgt tools om direct mee aan de slag te gaan, zodat ook jij bij kunt dragen aan een #verspillingsvrij Nederland! 

Oplossingen voor verspilling
De Rabobank en de stichting Samen Tegen Voedselverspilling nemen je mee op een bijzondere Virtual Reality-tour. Daarin kom je meer te weten over de oplossingen tegen verspilling van een aantal aangesloten partijen. Zo neem je een virtueel kijkje in De Verspillingsfabriek, in de keuken van restaurant Instock en een tomatenkas. Op de stakeholdersmarkt laten de bedrijven en organisaties hun initiatieven tegen voedselverspilling zien. Je kunt producten proeven die gemaakt zijn met ‘verspild’ voedsel of een oplossing zijn voor verspilling, zoals de soepen uit De Verspillingsfabriek. Deze producten zijn ook tegen contante betaling te koop. Voor de kleinsten is er een kidscorner inclusief een kleurplatenwedstrijd. Er zijn verschillende presentaties en je kunt binnenkijken bij De Verspillingsfabriek. Tot slot krijgt ieder huishouden handige tools mee naar huis, zoals het eetmaatje en een praktische koelkaststicker. 

Stichting Samen tegen Voedselverspilling organiseert deze open dag in samenwerking met THREE-SIXTY, De Verspillingsfabriek, Hutten, het Voedingscentrum en de Rabobank. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Meierijstad en Provincie Noord-Brabant. De open dag maakt deel uit van de Dutch Food Week 2019. De deuren van THREE-SIXTY zijn geopend tussen 10.00 en 16.00 uur

Praktische informatie 
Datum: Zondag 6 oktober Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: THREE-SIXTY
Adres: Huygensweg 10, 5466 AN Veghel
Toegang is gratis na aanmelding 

Aanmelden 
Meer informatie en aanmelden kan hier.