Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Studenten HAN zijn dankbaar testpanel voor Hutten

Wie kan er nou beter zijn mening geven over onze nieuwe producten van ons huislabel De Guijt dan een objectief testpanel? Hutten voerde onlangs een tweede consumentenonderzoek uit in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). In totaal gaven zestig potentiële consumenten, bestaande uit studenten en omwonenden van de scholengemeenschap, hun 'ongezouten' mening over onze nieuwste creaties.

Nadat bij het eerste onderzoek onze limonade en saucijzenbroodjes werden beoordeeld, waren dit keer de koekjes uit onze eigen biologische bakkerij aan de beurt. Met een kritische blik keurden de proefpersonen onze lekkernijen op uiterlijk, geur, structuur en natuurlijk het belangrijkste: de smaak! De beoordelaars kregen afzonderlijk van elkaar de voor hen 'onbekende' producten door een luikje voorgeschoteld. Ze beantwoordden tijdens het proeven van de koekjes verschillende vragen op een tablet. Om hun smaakpapillen te neutraliseren na elke hap kregen ze tussen het proeven door een crackertje en een glaasje water.

Toekomst

De studenten van de opleiding Food & Business hebben het onderzoek zelfstandig opgezet en brachten het daarna in de praktijk. Het bevalt ons zo goed, dat wij graag in de toekomst vaker gebruik willen maken van dit testpanel. Wij integreerden voorheen al regelmatig succesvol stagiaires van de opleiding in onze organisatie en wij blijven deze prettige samenwerking continueren. Het plan is om vier keer per jaar onze De Guijt-producten voor te leggen. Ik zie het echt als een win-win situatie; de studenten leren hoe ze een sensorisch onderzoek tot uitvoer moeten brengen en Hutten test bij een gevarieerde populatie of we blijven voldoen aan de hoge standaard die we onszelf opleggen, namelijk de lekkerste recepturen ontwikkelen! Zodat uiteindelijk onze gasten kunnen genieten van deze heerlijke producten! De studenten zijn nog druk bezig met het verwerken van de resultaten dus we wachten nog met smart op de uitslagen van de test. We houden jullie op de hoogte.

De Guijt

Het De Guijt-assortiment voldoet aan alle duurzaamheidseisen, zoals biodiversiteit en diervriendelijkheid. In de producten zijn geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen en schadelijke E-nummers verwerkt, waardoor de producten 100% natuurlijk zijn en een hoge voedingswaarde bevatten. Met minder zout, minder suikers en het gebruik van betere vetten!

Wil je meer weten over ons huislabel De Guijt? Bekijk dan hier de nieuwe website!


HAN

Voor meer informatie over de opleiding Food & Business, mail gerust naar Benjamin.Bles@han.nl praktijkcoördinator Food & Business.