Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Rob en Bob 20 opening VNO NCW 979 bewerkt hash590f0241471a8644

Succesvol concept bedrijfsrestaurant Koppert Cress gaat 2.0

Op maandag 16 december opende het vernieuwde bedrijfsrestaurant Rob & Bob bij Koppert Cress. Het restaurant, gerund door Hutten, is uitgebreid met veertig extra zitplaatsen en de keuken en uitgifteplaatsen zijn flexibel gemaakt. Zo kan de indeling, afhankelijk van functie en evenement, aangepast worden met apparatuur en elementen. 

Rob Baan en Bob Hutten vonden elkaar al lange tijd geleden in een gedeelde ambitie op het gebied van duurzaamheid en de kracht van goede voeding. Ze gaven dit vorm in het concept van Rob & Bob, het bedrijfsrestaurant bij Koppert Cress. Drie jaar geleden ging het restaurant op basis van het gedachtegoed van Dutch Cuisine van start. Dagelijks wordt het 80/20-concept in de praktijk gebracht, met achter het fornuis onze gedreven kok Robert van Kruijssen. De gerechten die hij zijn gasten serveert, zijn gebaseerd op groenten en een minimale hoeveelheid dierlijk eiwit. het streven is om ten minste 150 gram van de dagelijks benodigde hoeveelheid van 250 gram al tijdens de lunch te serveren. Elke dag maken medewerkers en gasten gebruik van het restaurant waar en van waaruit, alleen al in het afgelopen jaar, 42.500 maaltijden werden bereid en uitgeserveerd. Op basis van de feedback van gebruikers is de samenstelling en receptuur aangepast en blijft suiker en zout achterwege, omdat de smaak uit groenten komt. Bovendien is het restaurant sinds twee jaar het eerste bedrijfsrestaurant van Nederland dat CO2-neutraal is.

Echte voeding de basis van gezondheid
De afgelopen jaren hebben verschillende bezoekers, tot op het hoogste niveau, kennis genomen van het concept en het streven van de ondernemers om medewerkers goede voeding te geven. Baan gaat hierin zover, dat hij de strijd is aangegaan met de Belastingdienst, om de fiscale bijdrage voor de lunch niet te betalen. Immers, veiligheidskleding en andere beschermingsmiddelen voor medewerkers zijn ook niet belast, terwijl zij een bijdrage leveren aan gezondheid en veiligheid van de medewerker. Rob Baan: “Echte voeding is de basis van gezondheid”. Dit restaurant luidt de volgende fase in, in het verduurzamen van de keten. Bob Hutten: “Het moet anders en wij laten het zien”.

Over Koppert Cress
Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.

Wil je weten hoe wij willen toevoegen met goed eten en drinken dat bijdraagt aan de vitaliteit van jouw medewerkers? Neem dan contact op met Hanneke Kezer of lees hier meer.