Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Suikervrije frisdrank goedkoper maken is een belachelijk idee

Jullie hebben het vast al meegekregen in het nieuws, maar ik ben echt nog steeds verbijsterd! Suikervrije frisdranken (en bronwater) worden goedkoper in Nederland.

Al jaren strijden wij als Hutten voor een wereld met minder toegevoegde suikers. Wij weten al jaren dat in ons Westerse eetpatroon veel te veel toegevoegde suikers zitten. Jaren terug waren wij met Stichting Voeding Leeft nog een van de eersten die hier actie tegen voerden. Food Challenges, geen frisdranken meer op het hoofdkantoor, eigen sappen met minder suiker, et cetera, et cetera. Inmiddels pleit de World Health Organisation al jaren voor een suikertaks op frisdranken: meer belasting dus op cola! Ruim veertig landen hebben inmiddels zo'n suikertaks. Van Engeland tot Portugal en van Noorwegen tot zelfs een paar golfstaten. En wat doet Nederland? Wij verlagen de belasting op suikervrije frisdranken! 

Voor de duidelijkheid: dat zijn onnatuurlijke frisdranken waarvan we de schadelijke effecten nog niet precies scherp hebben. Het heeft ons jaren en jaren geduurd voor we erachter kwamen wat voor schade de grote frisdrankproducenten aangericht hebben. Met dit soort maatregelen kopen ze weer wat jaren om weg te komen met rotzooi als ‘light’ en ‘zero’. Nog steeds erg ver weg van waar wij voor staan: vers, puur en zoveel mogelijk onbewerkt!

Hoe kan dat toch? Wij waren altijd zo'n vooruitstrevend landje. Maar onze foodindustrie heeft blijkbaar zo'n sterke Haagse lobby dat het belletje maar niet gaat rinkelen. Politici durven de handen niet te branden aan het topic en degenen die het doen worden niet serieus genomen. Belachelijk!!!

Hutten zet zich actief in om mensen bewust te maken van de voordelen van een gezonde leefstijl. Zo hebben we in samenwerking met partner Stichting Voeding Leeft het Food Coach Model ontwikkeld, gebaseerd op de laatste inzichten uit de wetenschap. Daarnaast participeert Hutten in Foodsquad, het open innovatienetwerk dat zich samen met bedrijven, instellingen en overheden inzet voor een ander voedselsysteem. Ik kom graag met je in contact als je meer wilt weten over of mee wilt doen met Foodsquad. Stuur gerust een mail naar: maarten.schellekens@hutten.eu