Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

‘The Stretch’, blik in de toekomst tijdens het World Agri Food Forum

Tijdens de Dutch Agri Food Week vond een bijzonder event plaats: de eerste editie van het World Agri Food Forum (WAFF). Tijdens een ontbijtsessie gingen 110 gamechangers uit de agri, food en aanverwante branches met elkaar in debat over de toekomst van agri en food. CEO's, chefs, boeren en beleidsmakers, wetenschappers en foodondernemers. Na een brainstormsessie met Hans Steenbergen, AgriFood Capital, Congrescentrum 1931 en Bob Hutten schreven wij het concept genaamd 'The Stretch'. En dat werd gepresenteerd tijdens het eerste World Agri Food Forum.

Voor het event had het World Agri Food Forum een aankondiging geplaatst op haar website: 'Let`s start a movement! We starten een beweging van bijzondere mensen die 'buiten de lijntjes' durven te kleuren. Tijdens het World Agri Food Forum op 16 oktober 2015 - op Wereldvoedseldag - trappen we af. In een inspirerende en informele setting in 's-Hertogenbosch met inspirerende sprekers en energieke mensen die zin hebben om aan de slag te gaan.

Tijdens de eerste breakfast editie van het World Agri Food Forum laten we je kennismaken met de transitie van 'hoe we het altijd hebben gedaan' naar de mogelijke toekomst. De ziel tegenover hightech. Samen maken we het decor en serveren we een culinaire ontbijt line-up die aansluit bij de boodschap van de dag. We openen luikjes naar de toekomst en serveren hightech oplossingen en innovaties, soms met een knipoog.'

Laboratoriumjassen en voedingsscanners
Het resultaat was werkelijk 'game changing' inspirerend! De gasten kwamen binnen en werden door samenwerkers in laboratoriumjassen ontvangen die hen vroegen om de hand op een scanner te plaatsen. 'Wij lezen uw voedingsbehoefte uit en in het laboratorium kunt u uw gepersonaliseerde groente pil en ontbijtdrank halen!' Eenmaal aan tafel, in een setting die een ambachtelijke oorsprong symboliseerde, namelijk het boerenerf met een hippe knipoog, serveerden we de eerste ontbijtgerechtjes van onder andere De Guijt, OverLekker en ambachtelijke producten. Wat zag het er mooi uit!

Drie sprekers vertelden over innovaties en transities. Mark Post, hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit van Maastricht, sprak over kweekvlees. Michiel Bakker, director Global Food Services bij Google, over Google en een innovatief systeem waarbij voeding aan een persoon wordt gekoppeld en hoe belangrijk voeding is voor de werknemer van Google en Google in het geheel. Rien Nagel, lid van de raad van bestuur bij Rabobank, belichtte ten slotte de rol van de bank bij innovaties. Bij ieder onderwerp serveerden wij een gerechtje waarbij de boodschap van de spreker tot uiting komt.

Zoals de gepersonaliseerde ontbijtdrank bij binnenkomst, een hightech samengesteld hersenpannetje en een salade met regenboogforel wat met een innovatief kweeksysteem genaamd Aquaponics gekweekt is. Als klap op de vuurpijl een voorproefje op een gerechtje met 'kweekvlees' wat zonder tussenkomst van een dier in een laboratorium is gekweekt (met een knipoog natuurlijk!).