Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
1 Trend artikel header vegan on tour hashbd1096d9913ca26a

TREND: Vega(n) on tour

Vegetarisch en flexitarisch eten is natuurlijk niet echt nieuw, maar het wordt steeds normaler om één of meerdere keren per week het gebruikelijke stukje vlees of vis te schrappen uit onze maaltijd. Peulvruchten zijn begonnen aan hun comeback op het boodschappenlijstje, maar ook zien we steeds meer opties voor vleesvervangers en tarwevarianten in de winkel. Variatie al om en dat maakt het stukje vlees schrappen natuurlijk ook steeds makkelijker.

Lukt het nog niet zo goed om er thuis ware kunstwerkjes van te maken, dan ga je toch gewoon op vega(n) tour voor inspiratie? Wij hebben een paar nieuwe hippe hotspots voor je op een rijtje gezet.

1. DOPHERT - AMSTERDAM Een hele fijne lunchroom in Amsterdam en volledig vegetarisch! Vanaf 's ochtends ben je hier welkom om te ontbijten, van clubsandwich met gerookte tempeh, pancakes met gezouten honeycomb boter en pecan crumble tot bagel met creamcheese en vegan carrot lox. Open van woensdag t/m zondag. Vanaf 12 uur serveren ze oa 2 verschillende burgers, populaire banh mi en heerlijke frites. | Spaarndammerstraat 49 1013ST Amsterdam. 

2. WAANZINNIG - TILBURG Een restaurant dat voornamelijk vegetarische eten serveert. Ook zijn er verschillende veganistische opties en een paar vis- en vleesgerechten. De meeste ingrediënten zijn lokaal en biologisch. | Willem II Straat 52A, 5038 BH Tilburg.

3. VEGAN JUNK FOOD BAR - AMSTERDAM Een 100% plantaardige snackbar waar vegans en niet vegans gezamenlijk komen snacken van 100% plantaardige snacks. De Vegan Junk Food Bar is (hebben ze bewezen) voor iedereen. Meat lovers komen hier aan hun trekken en de echte die hard vegans worden hier ook helemaal wild. Een patatje met is nog maar het begin van wat ze hier serveren. Killer burgers met melted cheddar, kipnuggets, shawarma schotels, bitterballen en nog veel meer.|Staringplein 22, 1054 VL Amsterdam.

4. YERBA - AMSTERDAM Bij Yerba staan niet vlees en vis centraal, maar groentes. Chef Walter Marskamp - bekend van Wilde Zwijnen en Lotti's in The Hoxton - hanteert hier dus niet het kop-tot-staart-principe, maar werkt van root to seed. Dat betekent dat er haast niets in de prullenbak verdwijnt, zonder dat je als gast merkt dat je je wortel tot aan het bladgroen op hebt gegeten. Een stuk vis of vlees is slechts een suggestie op de kaart. |Ruysdaelstraat 48, Amsterdam.

5. PITA 3.0 - AMSTERDAM Pita3.0 in de stad kan de vegan zich voortaan namelijk ook gaan wagen aan een broodje döner. Veganistische sojadöner inclusief dot plantaardige knoflooksaus. Ook kun je hier terecht voor een vegan kapsalon en baklava. |Overtoom 428HS, 1054 JV Amsterdam. 

6. ARKET CAFE - AMSTERDAM Modemerk H&M heeft deze week haar nieuwste merk 'Arket' gelanceerd. Deze nieuwe winkel is gericht op de totale shopping experience. En van al dat winkelen krijg je ongetwijfeld honger, hiervoor kun je terecht in het Arket café. Je eet hier op en top Scandinavisch (smørrebrød!), helemaal vegetarisch en enkel producten van hoge kwaliteit. En dat alles omringd door prachtig spul. Wij zijn fan hoor. | Koningsplein 20, Amsterdam