Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Van vegetarische oester tot duurzame dadel

Op dinsdag 9 december stroomde onze ambachtelijke keuken in het Hutten Culinair Centrum in Veghel vol met nieuwsgierige genodigden. Opdrachtgevers, samenwerkers en andere gasten verzamelden zich om zich voor de laatste keer dit jaar te laten verrassen en inspireren door onze nieuwe concepten, om kennis te maken met onze nieuwe helden van De Guijt en natuurlijk om te proeven van al het lekkers dat hen werd voorgeschoteld.

De Ideeëntuin van Hutten is inmiddels een begrip. Vier keer per jaar presenteren wij hier onze nieuwe concepten  en geven we onze nieuwe helden van De Guijt een podium voor hun product. Ook laten we zien met welke innovaties we bezig zijn. Bij Hutten zijn we altijd bezig met het onderzoeken hoe we eten en drinken gezonder kunnen maken. Samen met andere partijen doen we bijvoorbeeld onderzoek naar de voedingswaarden in onze groenten en fruit. Ook het gebruik van suiker in onze recepturen heeft onze aandacht. Na het zien van de Amerikaanse documentaire FedUp, was voor ons de maat ook vol. Dit leidde tot een suikerbeleid: we willen de verkoop en het consumeren van toegevoegde suikers terugdringen en zelf minder suiker gaan gebruiken in onze eigen producten. Het doel is meer natuurlijke suikervervangers te gaan gebruiken en het gebruik van geraffineerde suikers in 2017 met 50% te hebben verminderd. 

Helden
De helden waar ons publiek kennis mee kon maken, waren Yogi & Yousef’s en de familie Den Eelder. Bij het kraampje van Yogi & Yousef’s  proeven we dadels zoals we ze nog niet eerder hebben geproefd. Grote, zachte dadels bomvol smaak. De dadels komen rechtstreeks van de palmbomen die groeien in een vruchtbare oase in Saudi-Arabie. Zijn vriend Yousef daar zorgt ervoor dat ze naar Nederland komen: vers, onbewerkt en  100% natuurlijk. Voor onze andere held hoeven we de grens niet over. In Well staat de boerderij van de familie Den Eelder, nog een van de weinige echte familiebedrijven waar alle zuivelproducten vers worden bereid. Met heel veel liefde, en dat proef je! De melk en karnemelk van Den Eelder is vanaf november opgenomen in het assortiment van De Guijt.

Lekkerste broodje
En dan waren er nog: de Food ‘n Mood maker met zijn gezonde tosti’s en Michel Lankhaar van Koppert Cress met zijn prachtige verhalen over cressen: zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Neem de Oyster Leaves, een bizar fenomeen: deze blaadjes smaken echt naar oester! En natuurlijk hapten we in het broodje van Jeffrey  Reijnen en Jack Mezenberg dat meedingt naar het lekkerste broodje van Nederland tijdens de HoreCaVa 2015 en proefden we het gebak van Rene van den Broek waarin hij minder suiker had gebruikt. Lekker! Helemaal op de goede weg wat ons betreft. Kom je volgend jaar ook proeven? De volgende Ideeëntuin is op dinsdag 17 maart 2015.

Een indruk krijgen van de Ideeëntuin? Check het filmpje!