Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Vanderlande en Hutten verlengen samenwerking na ruim twee decennia opnieuw

In 1994 stapte Hutten in de wereld van de bedrijfscatering met een eigen(wijze) visie op wat bedrijfscatering en gastvrijheid dienden te zijn. Meer aandacht, daar draaide het om: voor culinair, voor medewerkers en voor gasten. Het begon allemaal bij Vanderlande en afgelopen week verlengden beide partijen hun samenwerking wederom voor vijf jaar. De gezamenlijke klik is er op het gedachtegoed: aandacht voor kwaliteit, voor geluk en vitaliteit van medewerkers en voor innovatie. 

Vanderlande is wereldmarktleider in efficiënte logistieke procesautomatisering op luchthavens en voor pakketdiensten. De onderneming is tevens een toonaangevende leverancier van deze procesautomatisering voor distributiecentra. Het echtpaar Astrid en Jack Brus werkt bij Vanderlande en is er vanaf het eerste moment bij. Jack is facilitair medewerker en Astrid werkt in het bedrijfsrestaurant van Hutten. Hutten was geen onbekende van Vanderlande, integendeel. Astrid: “Hutten werd altijd al benaderd als er grote partijen waren. Diners, uitgebreide broodbuffetten, als het iets extra’s moest zijn, gingen we naar Hutten.” Jack: “Ik herinner me die eerste dagen nog goed. Astrid was net bevallen van onze oudste zoon Renzo. De vorige cateraar stopte er vrij abrupt mee. Er was geen enkele overdracht. Bob Hutten kwam zelf met een aantal medewerkers, maar er was niemand die hen uit kon leggen hoe het koffieapparaat werkte of waar het afval heen moest. Toen is Astrid gevraagd om de boel mee op te starten.” Hoe anders is de situatie anno 2017, waarbij er plaats is voor 1000 lunchgasten in het restaurant en vier koks ter plekke vers koken voor de gasten.

Samen groeien
De ontwikkelingen bij Vanderlande en Hutten tonen door de jaren heen grote overeenkomsten. Zo signaleert ook Rob Verhagen, Manager Supply Center Europa bij Vanderlande: “Hutten is met Vanderlande meegegroeid. Ook qua gedachtegoed is de aansluiting gebleven. Zo zitten wij aan de top van de markt en dat willen we overal in terugzien. Hutten begrijpt dat en daar treffen we elkaar. Hutten denkt net als wij vooruit. Kwaliteit en vooruitstrevendheid zijn echt gemene delers. Momenteel testen we bijvoorbeeld samen een app waarmee mensen kunnen betalen en we de wachtrijen bij de kassa willen verkorten. Daar zit ook een spaarsysteem aan gekoppeld en we promoten er gezonde combi-deals mee.” 

Van luxe naar eenvoud
Niet alleen in omvang, ook culinair gezien is Vanderlande meegegroeid met Hutten. “In de begintijd kon het niet op”, zegt Jack. “Het kon niet luxe genoeg zijn. Kwamen er Japanners, dan moest er Japans eten komen. Het waren de jaren van overweldigende buffetten en diners. In de loop van de tijd ging die luxe er wat vanaf. Wat Hutten doet met De Guijt, dat sluit helemaal aan bij onze denkwijze van nu. Het is vers en puur, nog steeds bijzonder en met aandacht bereid.” 

Vitaliteit op de kaart
Vanderlande is wat dat betreft een ‘droomlocatie’ voor Hutten. Regiomanager Bram Meijer: “Samen met onze opdrachtgevers kijken we voortdurend hoe we kunnen toevoegen. Dan gaat het bijvoorbeeld om het stimuleren van vitaal gedrag. We voelen ons echt verantwoordelijk voor wat wij aanbieden en willen daar transparant over zijn. Vanderlande heeft vitaliteit echt omarmd.” Rob Verhagen: “Wij zien voeding als onderdeel van het concept vitaliteit. Zo hebben we ook een eigen vitaliteitsmanager en een inpandige fitnessruimte. Op dit moment loopt een pilot van Hutten bij ons met een labelingsysteem: met een kleursysteem (groen, oranje, rood) wordt bij de producten en gerechten aangegeven wat gezond (groen) en wat minder gezond (rood) is om te pakken.”

Wil je weten wat Hutten voor jou kan betekenen? We komen graag bij je langs en je bent altijd welkom. Neem contact op met Collin Schoonens via mail of telefoon: 06-13134629