Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Wanneer is een product 'De Guijt'?

De Guijt is het duurzame huislabel van Hutten. In de afgelopen jaren groeide het assortiment tot meer dan 1500 producten. Maar dat label krijgt een product niet zo maar. Daarvoor moet het voldoen aan de strenge ‘De Guijt Norm’. En die bestaat uit vier kernwaarden: gezond bezig, zuinig op onze wereld, diervriendelijk en huisgemaakt.

1. Gezond bezig
De Guijt gelooft in de kracht van puurheid en in voeding die je gezond houdt. Super vers, rijk aan voedingswaarden, pure smaak zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Energieboosters pur sang. Fysiek en mentaal. En dus letten we ook op zout, vet en suiker.De Guijt producten bevatten 20% minder zout, verzadigd vet en suiker dan vergelijkbare producten. Daarnaast zijn ze vrij van transgene vetten en kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers en zoetstoffen. De Guijt hanteert een eigen en streng E-nummerbeleid.

2. Zuinig op onze wereld
Als we ook morgen gezond willen leven, moeten we zuinig op de wereld zijn. Schone grond, water en lucht komen niet vanzelf. Dat heeft aandacht nodig. Net zoals een bloeiende biodiversiteit en het gebruik van hulpbronnen. De Guijt producenten geloven in duurzaam ondernemen en laten de aarde stralen. Nu en straks. Wat dat concreet betekent? Dat de herkomst van het product bekend is, net zoals de impact op mens, dier en milieu. Alleen zo kunnen we een transparant en eerlijk verhaal vertellen. We streven naar zo min mogelijk foodmiles per product: maximaal 500 kilometer van producent tot consument. Van grond tot mond, zo noemen we dat. En dus werken we zo lokaal mogelijk. Al 24 lokale boeren en telers werken intensief met ons samen. Sommige producten komen niet uit de buurt, zoals koffiebonen, cacao, sinaasappels en bepaalde vissoorten. We halen ze dan van verder, maar dan weten we altijd van wie ze komen en hoe de producent werkt. We nemen ze alleen op in het assortiment van De Guijt als ze een onafhankelijk keurmerk hebben dat wij hebben geselecteerd, zoals Fairtrade, EKO en Milieukeur. Eerlijke producten van eerlijke producenten. Verder hebben we voor deze kernwaarde criteria opgesteld die gaan over werknemersrechten, energiegebruik, gewasbescherming, afvalscheiding en verpakkingen.

3. Diervriendelijk
Dieren hebben recht op een goed leven. Voldoende ruimte, goede verzorging en gezonde voeding. De Guijt vlees, kip en zuivel komen van boeren die elke dag met passie en liefde voor de dieren werken aan het verbeteren van het dierwelzijn. Zo komt ons vlees en gevogelte van dieren die geen preventieve antibiotica krijgen. Ook moet de manier van produceren gecertificeerd zijn of voldoen aan de eisen van (minimaal) een ster volgens het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming of dat van scharrelvlees.

4.Huisgemaakt
Traditionele receptuur, traditioneel bereid. Dat proef je. Onze koks doen niets liever dan lekker snijden, kloppen, rollen, roeren, bakken, zeven en persen. Ambacht en vakmanschap daar draait het om bij De Guijt. Geen industrieel geproduceerde producten dus, maar zoveel mogelijk zelf gemaakt. Onze koks weten hoe ze iets aan moeten pakken, ook als het net even anders is. Vlees is immers nooit even vet of mager. En een appel is nooit even rijp als een vorige keer. Een ambachtsman voert geen starre procedure uit. Hij zet zijn kennis en ervaring in en dat proef je.