Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Ziekenhuis Bernhoven genomineerd voor Gastvrijheidszorg award 2014

Ziekenhuis Bernhoven in Uden is genomineerd voor de Gastvrijheidszorg award 2014! Samen met negen andere ziekenhuizen strijdt Bernhoven om de titel. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Jenneke van Veen, oud-hoofdinspecteur IGZ Verpleging en Chronische Zorg, heeft de top tien met nominaties vastgesteld. Op 12 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers en medisch specialisten patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, alsook de dienstverlening binnen poliklinieken en de kliniek. Sinds een jaar verzorgt Hutten al het eten drinken in ziekenhuis Bernhoven. Charles Janssen, manager Food Care: ‘Wat we in Bernhoven doen is uniek binnen de Nederlandse ziekenhuiswereld. Zo kunnen de patiënten dagelijks van de menukaart kiezen wat ze willen eten, wanneer, waar en met wie, zonder enige concessies te doen aan de kwaliteit van het product . Uitgangspunt is maximale flexibiliteit en kwaliteit en smakelijke, gezonde producten die bijdragen aan het welzijn van de patiënt.’ Zo’n 135 samenwerkers staan elke dag klaar om de patiënten en hun gasten te voorzien van dit gezonde en lekkere eten en drinken.

Passie voor gastvrijheid
'Wat betreft gastvrijheid is Mahatma Gandhi een grote inspiratiebron voor ons,’ aldus Charles. Gandhi staat symbool voor dienstbaarheid, nederigheid en bovenal voor liefdevol aandacht geven. De klant daadwerkelijk centraal stellen. Charles: ‘Hij heeft een beroemde uitspraak gedaan die de kern raakt. Als je hem vertaalt naar wat wij doen in Bernhoven: ‘Een patiënt is de belangrijkste persoon in ons ziekenhuis. Hij is niet de verstoring van ons werk, maar het doel ervan. Hij is geen buitenstaander in ons ziekenhuis, maar maakt er deel van uit. We doen hem geen plezier door hem te helpen, hij doet ons een plezier door ons de mogelijkheid te geven dit te doen.'

Natuurlijk is het prachtig als Bernhoven deze prijs in de wacht zouden slepen, maar de nominatie is al een prestatie op zich! Het is immers pas een jaar geleden dat Bernhoven en Hutten deze unieke samenwerking zijn aangegaan. Hutten is dan ook trots op alle 135 samenwerkers van Bernhoven die mede deze nominatie hebben weten te bewerkstelligen!

Meer info over de Gastvrijheidszorg award 2014
Ruim 230 ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen en GGZ-instellingen hebben dit jaar meegedaan aan het project Gastvrijheidszorg met Sterren. Dit is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.