Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

​Zo ga jij vitaal de zomer in!

Voeding is de motor van ons lichaam. Wat we erin stoppen bepaalt hoe goed of hoe slecht ons lichaam functioneert. Gelukkig zijn we ons steeds meer bewust van wat eten doet voor ons lijf. Wanneer we gezond eten voelen we ons beter, hebben we meer energie, slapen we beter, is onze concentratie verbeterd en hebben we minder last van energiedips. Daarnaast betekent gezonder eten voor velen een gewichtsafname. Met de zomer in aantocht is dat toch mooi meegenomen? We geven je graag nog wat praktische tips.

Een gezond eetpatroon zou voor iedereen makkelijk in het leven toe te passen moeten zijn. Kleine veranderingen in je leefwijze kunnen je grote gezondheidswinst opleveren. Met de nadruk op 'klein', want radicaal je eetpatroon omgooien kan vaak ook verkeerd uitpakken. Nu hoor ik je denken welke kleine veranderingen kan ik dan toepassen om vitaal de zomer in te gaan?

Kies één of meerdere van onderstaande praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt!

  • Voeg in de ochtend vers fruit en ongezouten noten toe aan een schaaltje kwark.
  • Beleg je volkoren boterham met kaas ook met schijfjes komkommer.
  • Neem tijdens de lunch een salade of een goed gevulde soep.
  • Of smeer een groentespread met een eitje op een volkoren boterham.
  • Laat 's avonds je maaltijd voor 50% uit groenten bestaan.
  • Beperk alcohol tot het weekend (of schrap het liever helemaal…)
  • Laat de (verse) vruchtensappen en frisdranken links liggen en drink lekker water, eventueel met een schijfje citroen of limoen.

En ten slotte: ga naar buiten! Een rondje wandelen met je collega's na de lunch is niet alleen goed voor je lijf, maar levert je misschien wel interessante gesprekken op die je net dat beetje extra energie geven om de middag door te knallen!

Hutten ontwikkelde een eigen voedingsleer met vijf leefstijlregels: eet zo onbewerkt mogelijk, eet zoveel mogelijk groenten en fruit, eet onbewerkte eiwitten en vetten voor lange verzadiging, voel je super zonder suiker en eet minder snelle koolhydraten. Als diëtiste voor Hutten schrijf ik regelmatig over een gezonde leefstijl.

Wat is jouw gezonde tip voor een vitale zomer?

Interesse in ons vitale cateringaanbod voor bedrijfsrestaurants? Neem dan contact op met mijn collega Hanneke Kezer: hanneke.kezer@hutten.eu. Een vitaal event te organiseren, vraag dan Marc Bollen eens naar de mogelijkheden: marc.bollen@hutten.eu.