IMG 1681

Bijdragen aan een sociale en inclusieve wereld

We staan als organisatie midden in een samenleving waarin sociale ongelijkheid tussen bevolkingsgroepen helaas nog steeds toeneemt. Wij vinden dat ieder bedrijf de taak heeft om maatschappelijk bij te dragen. Want juist bedrijven zijn de sleutel naar een wereld waarin iedereen dezelfde kansen krijgt. Daarom zetten wij de deuren open voor alle talenten. Buiten ons bedrijf en binnen onze ketens ondernemen wij vanuit dezelfde visie en gaan we voor transparantie een eerlijke prijs voor de mensen die er werken.

Blok 3 We colombian Coffee

Een leefbaar inkomen voor iedereen

We vinden het belangrijk dat mensen die werken in onze ketens een leefbaar inkomen ontvangen voor het werk dat ze doen en dat uitbuiting wordt voorkomen. We stimuleren een eerlijke betaling aan alle mensen die met onze producten werken. Van een aantal producten is bekend dat het risico van uitbuiting van de mensen die ze produceren groot is. Dit geldt voor koffie, thee, cacao, bananen, hazelnoten en cashewnoten. We garanderen dat de kilo’s die wij van deze producten inkopen in 2022 een certificering van Fairtrade, UTZ, Rainforest Alliance of CEDEX heeft.

Lees hier het verhaal van onze We Colombian Coffee
maatschappelijk relevant 800x600 stretch width800 height600 crop x50y50 compression50

Gelijke kansen

Wij zetten onze deuren open voor iedereen die vanuit welke positie dan ook bij ons wil werken. Want juist bedrijven kunnen een omgeving creëren waarin iedereen op basis van zijn competenties mag toevoegen aan het grotere geheel en in een passend tempo productief is. Voor kwetsbare mensen willen wij een omgeving creëren die een positieve bijdrage kan leveren aan een nuttig en zinvol bestaan. In 2024 heeft 10% van onze samenwerkers een afstand tot de arbeidsmarkt. Op onze productielocaties in de bakkerij en De Verspillingfabriek is dit percentage minimaal 50%, dat is nu al zo.

Maak kennis met onze bijzondere bakkers
Sla Lierop 10

Sociale cohesie

We geloven in de kracht van regionale samenwerking. We zijn geworteld in het Brabantse land en voelen ons verantwoordelijk voor een sociaal en leefbaar klimaat in de regio noord-west Brabant. Bij gelijke geschiktheid kiezen we er bewust voor om zaken te doen met lokale leveranciers en boeren. Dit vergroot de sociale cohesie en maakt circulair werken eenvoudiger omdat eigen, lokale kringlopen makkelijker gesloten kunnen worden. Voor de belangrijkste categorieën van versproducten komt een aanzienlijk deel uit de regio Brabant, Noord-Limburg en Zuid-Gelderland. We gaan uit van de volgende percentages: voor vlees: 50% , voor eieren: 70% , voor zuivel: 70% en voor aardappels, groenten en fruit 20%.

Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs