verspillingsfabriek impressie

Initiatief tegen verspilling

We gooien jaarlijks in Nederland voor minstens 5 miljard euro aan voedsel weg. Een deel daarvan zijn verse groenten: overschot van boeren, telers en versnijders. Afgekeurd omdat ze te klein, misvormd of te bont zijn en de kopjes, kontjes of stronken. De Verspillingsfabriek redt deze groenten en bereidt er smaakvolle soepen, sauzen en stoofgerechten van. Dat gebeurt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Want talent verspillen, dat vinden wij ook zonde.

We willen zoveel mogelijk groenten redden om er smaakvolle producten van te maken. Zo kunnen we nog meer werkplekken creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En producten ontwikkelen met zoveel mogelijk verse ingrediënten, zonder onnatuurlijke e-nummers. Hopelijk geniet jij net zo van onze soepen, als wij genieten van het maken ervan! Alle soepen die wij serveren in onze restaurants worden bereid in de Verspillingsfabriek.

Samen helpen we voedselverspilling de wereld uit!

Bekijk onze producten

Waarom De Verspillingsfabriek?

Puur Hutten Iconen Verspillingsfabriek 04

Stop waste

De Verspillingsfabriek heeft een belangrijk uitgangspunt; voedsel dat eerder bestemd was als menselijk voedsel herbestemmen als menselijk voedsel. Afwaardering van reststromen tot diervoeding of biovergisting zien wij namelijk ook als verspilling. We hebben een grotere ambitie dan alleen groenten redden: we willen Nederland op de kaart zetten als het gaat om het bedenken van oplossingen voor verspilling.

Puur Hutten Iconen Verspillingsfabriek 02

Geen verspild talent

Met de fabriek willen we nog een ander statement maken. Namelijk dat je talent ook niet moet verspillen. Te veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zitten zonder werk. Met een baan voel je je van waarde, omdat je met jouw talent mag bijdragen aan de maatschappij. Je doet ertoe en telt mee. Ongeveer 70 % van de mensen die in de Verspillingsfabriek werkt heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Puur Hutten Iconen Verspillingsfabriek 05

Geen toevoegingen

We bereiden onze producten met zoveel mogelijk verse ingrediënten, zonder onnatuurlijke e-nummers. Gelukkig zijn onze gasten ook steeds vaker op zoek naar deze echte producten!

Puur Hutten Iconen Verspillingsfabriek Tekengebied 1

Huisgemaakt

De Verspillingsfabriek redt gedupeerde verse groenten die van telers, versnijders of groothandels overblijven. Van kopjes en kontjes van tomaten tot stronken broccoli en van snijresten tot te kleine uien; van deze verspilde groenten maken we heerlijke soep, saus of stoof. Wist je dat we meer dan 33 soorten soep hebben?

Puur Hutten Iconen Verspillingsfabriek 03

Smaakvol

Onze soepen en sauzen worden bereid volgens culinaire receptuur van onze chefs. Daarnaast worden de soepen koud bereid, waardoor de smaak beter behouden is. Wist je dat 60% van ons aanbod vegetarisch is en dit dus ook nog eens zorgt voor een lagere co2 uitstoot?

Kijkje in de keuken