DE VERSPILLINGSFABRIEK,
SAMEN TEGEN VERSPILLING

Groenten afwijzen om hun looks? Dat is toch krom? Jaarlijks gooien we in Nederland voor minstens 5 miljard euro aan hoge kwaliteit voedsel weg. Te klein, misvormd, te bont of kopjes en kontjes. Verse groenten die op de afvalberg belanden omdat ze niet de juiste maat, vorm of kleur hebben. We konden het niet langer aanzien en daarom gingen we op zoek naar een oplossing om reststromen van boeren, tuinders, snijders en veilingen een nieuwe, nuttige bestemming te geven. We starten De Verspillingsfabriek. De Verspillingsfabriek redt verspilde groenten en maakt hier overheerlijke verse soep en sauzen van. Zonder onnodige toevoegingen en tjokvol groenten. Bereid volgens receptuur van topchefs, gemaakt door collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Soep bedrijfsrestaurant Nieuw buffetmeubel

Red mee! Eet onze soep
in het restaurant

De afdankertjes. Misvormde groenten. Kontjes van tomaten. Overschot van boeren, telers, tuinders of reststromen van bijvoorbeeld professionele versnijders. Hoezo ‘waardeloze’ producten? Echt waanzin! In De Verspillingsfabriek bereiden we daar verse soepen en sauzen van.

We ontwikkelden recepturen met groenten die we hebben gered van de verspilling en waar grote reststromen van zijn, zoals champignons, tomaten, courgettes en paprika's. Met reststromen kun je nog prima smaakvolle en eerlijke recepten maken, want ze zitten barstensvol smaak en voedingsstoffen. Onze goed gevulde tomatensoep is bereid met verse tomaten in plaats van tomatenpurree, waar tref je dat nog?

Deze soepen staan bijna dagelijks op het menu bij jou in het restaurant. Heb jij ze al geproefd?

Bereid onze soepen thuis

Red mee! En bereid onze soepen van verspilde groenten thuis. Misschien ken je producten van afgekeurde groenten al van de versafdeling van Albert Heijn waar je ze kunt kopen als 'Buitenbeentjes'. Onze soepen zijn een uitbreiding op dit assortiment. Kant-en-klaar verpakt voor twee tot drie personen. Opwarmen en klaar! 

De soep is er in twee varianten: romige tomatensoep en Italiaanse tomatensoep. In de soep zijn reststromen tomaten en (rode) paprika verwerkt. In elke batch soep gaat het in ieder geval om een deel geredde producten uit de Albert Heijn-keten. Deze komen van de vaste telers uit zowel Nederland als het buitenland, die hun producten al jaren leveren aan Albert Heijn.

Samen gaan we de strijd tegen voedselverspilling aan!

Verspillingsfabriek ambitie

Onze ambitie 

De Verspillingsfabriek heeft een belangrijk uitgangspunt: voedsel dat eerder bestemd was als menselijk voedsel herbestemmen als menselijk voedsel. Afwaardering van reststromen tot diervoeding of biovergisting zien wij namelijk ook als verspilling. 

De Verspillingsfabriek beschikt over de kennis en expertise op het gebied van voedselverspilling en heeft deze op één plek verzameld. Hulp van gelijkgestemde partners en initiatieven zijn ontzettend belangrijk om samen de droom na te jagen om verspilling van voedsel tegen te gaan.

Verspild talent
In onze fabriek geven wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om volledig mee te draaien in het arbeidsproces. Zij zorgen voor deze overheerlijke sauzen en soepen. Kortom, wij staan voor de 'rest'!

Ik wil meer weten

Kijkje in de keuken 

Contact

0413-366 633

Mail ons

Kom langs