Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was de paprika’s. Verwijder de steel en zaadlijsten met een scherp mes. 
  2. Rooster de paprika’s 15-20 minuten of totdat de vellen lichtbruin zijn. Haal de paprika’s uit de oven en dek ze tien minuten af met bakpapier.
  3. Maak intussen de vulling als volgt. Rooster het brood totdat het makkelijk kruimelt door het eerst in blokjes te snijden en dan in de oven te doen op 150 graden circa 15 minuten. 
  4. Was de trostomaat. Verwijder de kroon, snij het door het midden en haal de zaadlijsten weg. Snij de tomaat in dunne repen en hierna in kleine blokken. Pluk de basilicum blaadjes en snij ze in linten met een scherp mes. Ontvel de knoflook en hak het heel fijn.
  5.  Doe de tomaten in een kom te samen met de olijfolie, knoflook en verse basilicum. Maal het brood tot grove broodkruimels in de keukenmachine. Meng het vervolgens door de tomatenmengsel.Breng de ingrediënten op smaak met zeezout en peper.
  6. Ontvel de paprika’s en leg ze op een snij plank. Verdeel één eetlepel van de tomaten-broodkruimel over de paprika’s en rol ze op. 
  7. Leg de paprika’s op een bord. Versier de paprika’s met verse basilicum blaadjes en serveer ze op kamer temperatuur als voorafje of als onderdeel van een salade.

Bereidingstip
De paprika’s kunnen één dag van te voren gemaakt worden. Ze passen perfect bij de barbecue of zelfs bij een salade van buffelmozzarella.