Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden. Splits 1 ei in een kom en gooi de eidooier weg. Klop met een mixer het eiwit stijf. Voeg beetje bij beetje 60 gram suiker toe en mix goed door tot het schuim met ongeveer 5 keer de oorspronkelijke hoeveelheid is toegenomen. Het schuim moet stevig zijn, maar niet vlokkerig.
  2. Schep het eiwit vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier. Spuit op de vier hoeken onder het bakpapier een beetje schuim en plak hier het papier aan vast. Gaar het eiwit 90 minuten in de oven en laat het vervolgens afkoelen.
  3. Verhoog de temperatuur van de oven tot 150 graden.
  4. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de overige 4 eieren. Doe de eiwitten in een kom. Klop het eiwit stijf en voeg de basterdsuiker toe tot het eiwit glanst. Zeef de maïzena boven de kom en voeg 1 tl citroenrasp en 3 el citroensap toe. Klop alles door elkaar. Schep het geheel in de gewenste vorm en bak de pavlova in de oven in ca. 1 uur gaar. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Laat de pavlova afkoelen.
  5. Verwarm de kersenpuree, 200 gram water en 100 gr suiker, totdat de suiker is opgelost. Breng aan de kook en kook 7 gram agar agar op het laatst 3 minuten mee. Stort dit mengsel in een schaaltje en plaats deze in de koeling. Wanneer deze is afgekoeld, draai je dit mengsel glad in een keukenmachine tot een gel. Doe de gel in een spuitzak en leg weg tot gebruik.
  6. Herhaal vervolgens dezelfde handeling, maar dan met de yuzu sap in plaats van de kersenpuree.
  7. Spoel een theedoek helemaal schoon en wring deze uit. Hang een bolzeef in een bekken, met hierin de natte theedoek. Schenk hierin de yoghurt en laat deze 4 uur in de koelkast staan. Haal de hangop uit de theedoek en breng deze op smaak met het merg van de vanille en de poedersuiker. Doe de hangop in een spuitzak.
  8. Plaats de pavlova in het midden van het bord, spuit aan beide uiteindes van de pavlova de gelletjes en de hangop, geef zoveel als dat je zelf wilt. Verbrokkel de merengue en leg deze langs de pavlova en tussen de gelletjes en de hangop. Garneer het gerecht af met wat basil cress.