Ingrediënten

Dressing

Zo maak je het

  1. Vul een pan met ruim 1 liter water. Snij de citroen door het midden. Was de bleekselderij stengel en snij hetdoor het midden. Voeg deze ingrediënten met één theelepel fijn zeezout bij het water en breng het aan de kook.
  2. Zodra het water borrelt, schenk de rijst erbij en zet het vuur middel-laag. Kook de rijst beetgaar in 15-20 minuten. Doe de rijst in een vergiet en koel het af in koud stromend water. 
  3. Verwijder de citroen, bleekselderij en laurierblaadjes en lek de rijst goed uit alvorens het in een kom te doen.
  4. Verwarm intussen de oven voor tot 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. 
  5. Was de groene asperges. Verwijder de harde onderkant en snij ze in stukken van circa 2 cm lang. Lek de artisjok harten uit en snij ze door het midden. 
  6. Leg de asperges en artisjokken op de bakplaat. Rooster de groenten (zonder gebruik van olijfolie) 10 minuten in de oven. Wanneer de doperwten uit de diepvries komen, wel ze een paar minuten in warm water.
  7. Lek de doperwten hierna uit en schep ze alvast door de afgekoelde rijst. 
  8. Haal de asperges en artisjokken uit de oven en laat ze afkoelen alvorens ook door de rijst te scheppen. Was de bladpeterselie en hak zowel de steel als het blad fijn met een scherp mes.
  9. Maak de dressing door de Dijon mosterd, honing, zest en sap van de citroen, zeezout en olijfolie goed door elkaar te mengen met een garde. Schep de dressing door de rijst en groenten. 
  10. Voeg de fijngehakte peterselie toe en breng de rijst salade op smaak met zeezout en grof gemalen peper.

Bereidingstip
De salade kan één dag van te voren gemaakt worden. Hou rekening ermee dat het dan vaak even wat meer zeezout, peper en wellicht citroen nodig zal hebben. Serveer de salade licht gekoeld of op kamertemperatuur.