Lunch
4 personen
35 min. bereiden
Terri Salminen

Salade geïnspireerd op broodje Pambazos

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor tot 225 graden.
  2. Was de rode paprika’s en verwijder de kroon en zaadlijst. Bedek een braadslede met bakpapier en rooster de paprika’s 20-25 minuten of totdat het vel rondom bruin is geworden.
  3. Haal de paprika’s uit de oven. Dek ze af met bakpapier of zilverfolie gedurende 10 minuten en ontvel ze hierna. Snij de paprika’s in blokken.
  4. Was de krieltjes en kook ze gaar in ruim voldoende gezout water. Lek ze hierna uit in een vergiet. Was en droog de sla.
  5. Maak de dressing: pers het sap van de limoen uit in een kom. Voeg een snufje zeezout, gerookte paprika, komijn, gedroogde oregano en de blaadjes van de verse tijm toe.
  6. Schep de chipotle (of Spaanse peper) door de overige ingrediënten en breng de dressing op smaak met zeezout, een vleugje olijfolie en eventueel een scheutje limoensap.
  7. Snij de chorizo in blokken en bak ze goudbruin in een koekenpan. Kruimel de feta en zet het even apart.
  8. De samenstelling van de salade. Doe eerst de sla in een kom of schaal. Schik vervolgens de krieltjes, ontvelde paprika, gekruimelde feta en gebakken chorizo op de salade. Schep de dressing hier en daar rondom de saladeschaal. 

Serveertip
Serveer de salade met verse limoen plakjes en eventueel wat verse koriander.