we colombian coffee

We Colombian Coffee

Kwaliteit, herkomst en smaak

We care; we geven om goede koffie. We gaan voor de beste smaak en kwaliteit en een herkomst die we kunnen traceren van bes tot boon. Onze zoektocht naar deze koffiebonen bracht ons naar het hooggebergte van Colombia. Daar worden op een hoogte tot wel 1800 meter onze Arabica-koffiebonen geteeld, in één regio. Een perfect microklimaat voor de Arabica-plant. Pas als de rode bessen echt rijp zijn, worden ze stuk voor stuk met de hand geplukt. Dat zorgt voor een zoetere, fruitige en volle smaak. 

Slowroasten voor de beste smaak
Het slow-roasten gebeurt op ambachtelijke en authentieke wijze in een lokale koffiebranderij. Dat brengt de mooiste smaken naar boven. We hebben twee soorten: de korter geroosterde Smooth Roast en de Deep Roast met een langere brandtijd. Je herkent onze soepele, zachte en fruitige Smooth roast aan de hints van melkchocolade en rode vruchten. Onze Deep roast is intenser en proeft naar pure chocolade en gedroogde abrikozen. 

We Colombia coffee plukken Chantal Arnts.png

Circulair en duurzaam

Goede koffie is duurzaam, door de hele keten. Daarom kiezen we voor een 100 % biologische koffieboon met SKAL-certificering, die wordt verbouwd zonder chemicaliën en pesticiden. Zo blijven het water en de bodem schoon. En kan de pulp worden verwerkt tot compost voor de plantage. 

Emballagetonnen voor minder waste
Onze zorg voor het milieu houdt niet op als onze bonen de plantage hebben verlaten. Zo leveren we de bonen op onze locaties in speciale tonnen die we hergebruiken. Normaal gesproken gaan koffiebonen in wegwerpzakken van foliemateriaal op een rol. Dat materiaal is niet te recyclen doordat er verschillende grondstoffen in zitten. Bovendien is er wel een meter folie nodig voor een zak. Met ons emballagesysteem van tonnen zorgen we voor veel minder waste en besparen we 20.000 meter folie. Dat zijn 281 Boeing 737’s achter elkaar… 

We Colombia coffee Womens power Chantal Arnts

Steun vrouwelijke koffietelers

We care. Daarom helpen we de vrouwelijke koffietelers van Women’s Power een handje in hun strijd om gelijke rechten. De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Colombia is groot. En dus investeren we in de educatie van vrouwelijke koffietelers. In hun opleiding tot koffietelers die premiumbonen telen om precies te zijn. Door zich te richten op de premiumkoffie, hoeven ze niet te concurreren op de markt van mainstreamkoffie, waar het om prijs draait in plaats van kwaliteit. Investeren in educatie, is investeren in de lange termijn. Het verbetert de arbeidskansen voor vrouwen. Doorbreekt de traditionele denkwijze. Strijdt voor gelijke rechten. 

Inpakhelden
Per kilo koffiebonen gaat er 1 euro naar Woman’s Power. Dit is ongeveer 15.000 euro per jaar! Verder werken we samen met lokale plukkers en branders. En in Nederland verpakken talentvolle helden met een afstand tot de arbeidsmarkt de bonen met zorg. 

Barista 800x600

Proeven bij Your Barista's espressobar

Je proeft We Colombian Coffee in onze Your Barista's espressobars, te vinden bij de organisaties waar wij het bedrijfsrestaurant runnen. Daar staan gecertificeerde barista’s die écht het verschil maken. Zij experimenteren de hele dag met koffie, de bereiding ervan en ultieme smaakcombinaties. Zo streven ze naar de beste koffiebeleving voor onze gasten! 


We geven in alle opzichten om goede koffie. Zo smaakt deze nog beter!

Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs