Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Antoni

Hutten & Antoni van Leeuwenhoek ontwikkelen recepten voor patiënten


Een salade geitenkaas met peer eten kan voor iemand met dysphagie ondenkbaar zijn. Dit geldt ook voor patiënten met slikproblemen na hoofd-halskanker. Op initiatief van de afdeling logopedie van het Antoni van Leeuwenhoek, Merel Latenstein en Marise Neijman, ontwikkelt Daan Duives – Executive Chef FoodCare Hutten, recepturen die patiënten thuis kunnen maken. Een daarvan is een salade van: peer, dragon en geitenkaas.

Patiënten kunnen weer genieten van wat ooit vanzelfsprekend was en ze blijven op kracht zowel voor, tijdens als na een opname. Het Antoni Van Leeuwenhoek en Hutten ontwikkelen samen restaurantwaardig en eenvoudig te maken gerechten voor patiënten met dysfagie, die zij vervolgens zelf eenvoudig thuis kunnen maken. 
Daarmee loopt het Antoni Van Leeuwenhoek voorop om hoofd-hals patiënten smakelijker en aantoonbaar beter te laten eten! Dat verdient aandacht!

Op dinsdag 19 september wordt door de afdeling logopedie in het Antoni van Leeuwenhoek een patiëntenmiddag georganiseerd voor (ex)patiënten en zorgprofessionals met als onderwerp totale laryngectomie (verwijdering strottenhoofd). Daan Duives (zelf sowieso een toffe peer) presenteert speciale gerechten in aangepaste consistentie en vertelt over de (on)mogelijkheden tijdens de ontwikkeling daarvan.