Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
20220603 MPS Mendix 051

Hospitality-sector tekent Pact en lanceert campagne platform Be My Guest

Organisaties uit de gastvrijheid- en vrijetijdssector hebben de handen ineen geslagen. Op 29 juni lanceerden zij het hospitality pact. Het doel: met elkaar samenwerken aan duurzame oplossingen voor de arbeidsmarktuitdagingen van vandaag en morgen. Met het pact lanceren ze ook ‘Be My Guest’; de landelijke campagne met bijbehorend platform die in eerste instantie als doel heeft jongeren te inspireren en te faciliteren in de mogelijkheden van de hospitality sector. Deze campagne versterkt de campagnes van de afzonderlijke branches. Gestart wordt met het enthousiasmeren van talenten binnen VMBO en MBO. Aansluitend vindt verbreding plaats naar talenten in het HBO. Hutten is als een van de initiatiefnemers betrokken bij de campagne.

Het pact biedt betrokkenen een ‘kompas’ om actief te werken aan onderzoek, sociaal beleid gericht op goed werkgeverschap, sterk beroepsonderwijs voor de gehele beroepskolom (VMBO, MBO, HBO en WO), een infrastructuur voor Leven Lang Leren en arbeidsmarktpromotie. Samenwerken en innoveren zijn noodzakelijk voor een succesvolle toekomst van de sector. De sector is belangrijk voor de Nederlandse economie en maatschappij, want naast verdienvermogen en werkgelegenheid, bevordert de sector de leefbaarheid en het welzijn door bij te dragen aan maatschappelijke verbinding en cohesie. En wie in de hospitality-sector werkt, ontwikkelt daar sociale skills die overal gevraagd zijn. 

2023 06 28 11 50 10 Window

“Hospitality, ofwel gastvrijheid, betekent mensen vrij maken, vrij om zichzelf te kunnen en mogen zijn”

Adnan Tekin, voorzitter MBO Raad: De samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is de sleutel tot een gouden toekomst voor onze studenten. Door ervaringen in de praktijk worden onze studenten optimaal voorbereid op de dynamische arbeidsmarkt van vandaag en morgen. Door samen met het bedrijfsleven op te trekken, zoals gebeurt bij het ondertekenen van het Hospitality Pact, kunnen we de vaardigheden, kennis en expertise van beide werelden combineren, waardoor onze studenten profiteren van relevante en actuele onderwijsprogramma's. Daarbij is er een belangrijke rol weggelegd voor mbo-scholen in de regio. Zij zijn samen met regionale partners aan zet om te zorgen voor de beste kansen voor onze studenten om te excelleren in hun vak.”

De sector biedt tal van mensen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Er zijn kansrijke en uitdagende loopbanen voor ieder hospitality-talent. Dat willen we laten zien met de campagne en het platform Be My Guest die zich in eerste instantie richt op jongeren en hun ouders. Met uitdagende content laten we zien dat werken in de sector een echt vak is. En dat je een leven lang met plezier verder kan leren en ontwikkelen. Het platform is te bezoeken op

www.bemyguest.nu


Walter Seib, CEO HMSHost International: “De hospitality-sector is een essentiële bedrijfstak voor Nederland die als zodanig nog onvoldoende wordt herkend, erkend en gewaardeerd. Dat moet veranderen als de sector aantrekkelijk wil zijn voor (jonge) medewerkers. Door als branche en onderwijs samen te komen, kunnen we gezamenlijk de perceptie rondom werken in de hele sector veranderen. Wij moeten ook mee veranderen met de tijd waarin we leven. We willen met name jongeren, maar ook hun ouders laten zien dat het werken in deze sector een vak is waar je een leven lang kan leren en met plezier kan werken. Dit doen we onder andere met het platform Be My Guest en de bijbehorende campagne.”

Initiatiefnemers Hospitality pact
Het Hospitality Pact is opgesteld onder regie van de Taskforce Samenwerking Gastvrijheidseconomie en wordt gedragen door de werkgeversorganisaties Koninklijk Horeca Nederland, ANVR, HISWA-RECRON, CLC-VECTA, Veneca, de MBO Raad en het HBO, werknemersorganisatie FNV Horecabond, een collectief van landelijk opererende bedrijven en ondersteund door de ministeries van Economische Zaken.

Initiatiefnemers campagne en platform Be My Guest
HMSHost, Heineken, Bidfood, Sligro, Restaurant Company Europe, KHN, Bram Ladage, Postillion Hotels, Febo, ISS, StayOkay, Albron, Stichting House of Hospitality, NH Hotels, Hutten Catering, Vitam Catering, Temper, Hilton Hotels, Mc Donald’s, De Beren en Coca-Cola.