Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Akker hash042de51c523c8e50

Hutten & Jack Bean maken samen impact!

Hutten en Jack Bean hebben de handen ineen geslagen. De producent van plantaardige burgers sluit met zijn visie perfect aan bij het gedachtegoed van Hutten. Beide bedrijven willen impact maken en bouwen aan een klimaatneutrale wereld. Samen willen we een gezonde en duurzame toekomst tegemoet gaan! 

Om dit te bereiken moeten we ons eetpatroon drastisch veranderen. Jack Bean is sinds 2018 op een missie om ons voedselsysteem gezond en duurzaam te maken. Zij serveren goed eten en maken het onweerstaanbaar lekker. Het is makkelijk en snel, vol met smaak (umami!) en toegankelijk voor iedereen. Met hun manier van produceren gaan ze verspilling tegen, ze koken uitsluitend met planten en werken met lokale duurzame boeren die goed voor hun bodem zorgen door middel van regeneratieve landbouw.

De burger van Jack Bean is 100% plantaardig. Zo laten ze zien dat planten niet alleen lekker zijn, maar je er ook alle benodigde bouwstoffen voor je dagelijkse gezondheid uithaalt.

“We vervangen vlees voor vezels. Zo maken we een product dat aansluit bij de wensen van de consument en bij de behoefte van onze planeet.”

In februari zijn we gestart met een pilot bij Wageningen Universiteit & Research (foto). En een van de burgers van Jack Bean is te proeven voor bezoekers van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo in Almere. Wanneer de verkoop van de burgers een succes blijkt te zijn, zullen we deze verder uitrollen. Tot die tijd kun je wel alvast komen proeven!

Foto's burgers door Jack Bean.