Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Ondertekening contract Hutten 20221220 voor maxima hashcb23d32f93aae501

Prinses Máxima Centrum verlengt samenwerking met Hutten

In december 2022 bekrachtigden het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Hutten hun samenwerking door verlenging van het cateringcontract. De komende jaren gaat Hutten zich met evenveel toewijding inzetten in het centrum. “Onze missie blijft om met voeding toegevoegde waarde te bieden aan het herstel van kinderen met kanker én om bij te dragen aan een zo prettig mogelijk verblijf,” aldus Jan Loeff, directeur Care & Cure bij Hutten” Claudia Alflen, Manager Facilitair Bedrijf bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie: “We zijn blij dat we ons partnership met Hutten kunnen voortzetten. Uit ons marktonderzoek bleek wederom dat Hutten met hun voedingsvisie vernieuwend, duurzaam en onderzoekend is.” 

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opende in het voorjaar van 2018 haar deuren. Vanaf dat moment was alle kinderoncologische zorg in Nederland geconcentreerd. Soms verblijven kinderen samen met hun ouder(s) voor een lange periode in het centrum. Jan Loeff, directeur Care & Cure bij Hutten: “In die tijd moeten ze kunnen rekenen op voeding die aansluit bij hun behandeling en behoeften. Hutten werkt daarom nauw samen met kinderoncologen, diëtisten en voedingswetenschappers.”

Eten en drinken voor kinderen met kanker
Hutten verzorgt al het eten en drinken voor de kinderen die kort of langdurig opgenomen zijn en die dagbehandeling ondergaan en voor hun ouders en/of verzorgers. Het daarvoor ontwikkelde concept richt zich volledig op de voedingsbehoefte en eetwensen van het kind. De gastvrouw speelt hierin een cruciale rol. Op minimaal zes momenten van de dag biedt ze (kleine) gerechten aan door zelf naar het kind toe te gaan met de Kanjerkar. Het kind kiest ter plekke van de kar wat het wil eten en drinken. 

Eiwit- en energierijk assortiment
Voor kinderen met gewichtsverlies en/of een slechte voedingstoestand zijn eiwitten en energie belangrijk voor herstel en kwaliteit van leven. Naast reguliere voeding zijn smaakvolle eiwit- en energierijke en eiwit- en energieverrijkte producten daarom een belangrijk deel van het assortiment op de Kanjerkar. Hetzelfde assortiment wordt ook in het restaurant aangeboden. Daarnaast kunnen ouders en kinderen de hele dag door ‘reguliere’ gerechten en maaltijden bestellen uit het restaurant. Deze worden à la carte bereid en binnen een half uur geserveerd op de plek waar het kind/de ouder dat wil. Bovendien kan er samen gekookt worden in de ouderkeuken. Esther Fijnekam, senior projectleider eten & drinken bij het Prinses Máxima Centrum voor -kinderoncologie: “Met het verlengen van het partnerschap gaan we nog meer inspelen en verder ontwikkelen op de behoefte van ouders, kinderen en medewerkers.”

Website over voeding
Bij kinderen met kanker ontstaan vaak voedingsproblemen zoals verminderde eetlust, een vol gevoel, misselijkheid, smaakveranderingen, een pijnlijke mond of keel, diarree of obstipatie. Deze houden soms tot lang na een behandeling aan. “Om de voedingszorg bij kinderen met kanker tijdens en na de behandeling te verbeteren, heeft het Prinses Máxima Centrum samen met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds een speciale website gelanceerd om te adviseren, begeleiden en inspireren bij een gezonde leefstijl. Hutten ontwikkelt de recepten voor deze website”, aldus Jan Loeff.