Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Wakker Dier zet elf plantaardige cateraars in het zonnetje


Wakker Dier deelt een dikke pluim uit aan Hutten en 10 andere bedrijfscateraars die zich committeren aan de meer plant, minder dier doelstelling. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten. “Deze cateraars zetten een enorme stap voor de dieren, het klimaat en onze gezondheid,” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Een geweldig compliment voor en bevestiging van onze inspanningen voor de eiwittransitie 💪🌱 

Hutten en Haaglanden 2 Medium 1080 720 90

De bijdrage van ons als cateraar en gastvrijheidsdienstverlener is groot als het gaat om het inspireren van mensen om minder dieren en meer planten te eten. Bijdragen aan geluk van gasten en de samenleving zit ook in bijdragen aan veranderingen die nodig zijn voor een fijne toekomst vindt Hutten. Daarom zetten we ons vol overtuiging en optimisme in voor het klimaat, want we willen een positieve bijdrage leveren aan de draagkracht van de aarde.  

Meer lezen
20230810 Hutten FMH 046 8902

En dat is hard nodig! Nederlanders halen op dit moment zo’n veertig procent van hun eiwitten uit plantaardige bronnen zoals peulvruchten en granen. De overige eiwitten komen uit dierlijke producten zoals vlees, zuivel en eieren. De overheid zet in op vijftig procent plantaardig in 2030. Hilhorst: “Deze bedrijven laten zien dat het ambitieuzer kan.”

Volgens Wakker Dier wil zo’n zeventig procent van de Nederlanders minder vlees eten. Toch daalt de vleesconsumptie al jaren nauwelijks. De organisatie vindt het daarom belangrijk dat bedrijven vlees niet langer de standaard maken en de verkoop van plantaardige producten stimuleren. Cateraars kunnen in dat transitieproces een belangrijk rol spelen. Hilhorst: “Ze hebben alles in huis om hun gasten te inspireren en ze te laten ervaren hoe lekker plantaardig kan zijn. Dan wordt thuis een dagje geen vlees ook makkelijker.”

Bron: Wakker Dier/@FoodClicks

20230810 Hutten FMH 043 8875

Zelf aan de slag?

Whitepaper EAT Lancet
Business Horeca Categorie icoon

Whitepaper: Een gezond en duurzaam menu

Hoe starten we de transitie naar een gezond en duurzaam menu? We geven je 5 inzichten.
Lees meer
Shutterstock 386990164 min 1
Business Horeca Categorie icoon

Whitepaper: Klimaatneutrale bedrijfsvoering

Hoe kan catering bijdragen aan verduurzamen richting een klimaatneutrale bedrijfsvoering?
Lees meer
Ziekenhuis bernhoven care cure hutten
Care Cure Categorie icoon

Whitepaper: 'Futureproef’ voedingsconcepten voor revalidanten

Waaruit bestaat het beste voedingsconcept voor revalidanten in de toekomst? Wij kwamen tot 12 bouwstenen.
Lees meer