selected chef terri blog

De kracht van gezonde voeding

Wat is goed eten? Is dat gezond voor je lijf, juist heel lekker of goed voor onze planeet? Wij vinden het allemaal belangrijk.

Wát je eet telt, daar zijn we van overtuigd: verse en onbewerkte ingrediënten vol goede nutriënten dragen bij aan de gezondheid. Sappige appels en peren, frisse sla en voedzame kikkererwten; ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen en waar vrijwel niets aan veranderd is door bewerkingsprocessen of toevoegingen. Als wij het hebben over gezonde voeding, dan gaan we daarom uit van onbewerkte producten die veel gezonde voedingsstoffen bevatten.

Een eetpatroon verander je niet in een dag. We geloven dan ook niet in tijdelijke (crash)diëten die niet vol te houden zijn op de lange termijn. Wel in het duurzaam veranderen van je eetpatroon. Genieten van echt eten is voor ons het uitgangspunt.

We laten je graag ervaren hoe je gezond én lekker kunt eten.

“Onze visie op een goed eetpatroon is: eet in de basis plantaardig, vers en onbewerkt, kies volkoren, vul matig aan met vlees, vis en zuivel, varieer en vermijd sterk bewerkte voeding. Als 80% van de producten die je eet, binnen een gezond eetpatroon vallen en je genoeg varieert, is het goed. Het gaat om de balans".

Tips voor een gezond eetpatroon

Ook interessant:

salades 1800x400
salades 1800x400

Ga zelf aan de slag!