Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Nieuws & inspiratie

Genieten van écht eten!

Wát je eet telt, daar zijn wij van overtuigd: verse en onbewerkte ingrediënten vol goede nutriënten dragen bij aan de gezondheid. Sappige appels en peren, frisse sla en voedzame kikkererwten uit het seizoen; ingrediënten die rechtsreeks uit de natuur komen en waar vrijwel niets aan veranderd is door bewerkingsprocessen of toevoegingen. Wanneer wij het hebben over gezonde voeding, dan gaan wij uit van onbewerkte producten die veel gezonde voedingsstoffen bevatten. Ofwel, genieten van écht eten!

Gastvrijheid-chef-bedrijfshoreca

“Eet in de basis plantaardig, vers en onbewerkt, kies volkoren, vul matig aan met vlees, vis en zuivel, varieer en vermijd sterk bewerkte voeding.”

Tips voor goed én lekker eten!

Smaakwater bedrijfsrestaurant

Drink vooral water

We beginnen met water en dat is niet zonder reden. 70% van het lichaam bestaat uit water. Dagelijks heeft je lichaam anderhalf tot twee liter vocht nodig. De beste dorstlesser is water. Meer variatie? Voeg vers fruit of kruiden toe. Of een kop koffie of thee, zonder suiker of zoetstof natuurlijk. Laat sap en fris staan. Die voorzien je lichaam vooral van suiker.

Salade bulgur met asperge lunch bedrijfsrestaurant

Eet meer groenten, fruit & peulvruchten

De grootste stap voor een gezond eetpatroon maak je met plantaardig eten. Met vooral meer groenten (300 gram per dag). Die hebben een positief effect op de gezondheid. Groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten, noten, zaden en plantaardige oliën horen bij een gezond eetpatroon. Wist je dat Nederlanders gemiddeld slechts 127 gram groenten per dag eten? 

Boterham met wortel en avocadocreme

Eet minder dierlijke producten

We stimuleren de overgang naar een voedingspatroon dat gebaseerd is op grotendeels plantaardige eiwitten. Dat is beter voor jouw gezondheid en voor de aarde. Zuivel, eieren, vlees en vis zijn goed voor je, maar je hebt er minder van nodig dan je denkt. Kies altijd voor de onbewerkte vorm: liever verse zalm dan filet americain op brood. Kleine porties zijn al genoeg. Schep je bord eerst vol met groenten en vul het met mate aan met dierlijke producten.

Tomaten in handen herkomst boer

Eet minder bewerkte producten

We geloven in de preventieve kracht van onbewerkte voeding en de bijdrage die voeding kan leveren aan hoe vitaal je je voelt. We kiezen graag voor producten met zo min mogelijk verlies van nutriënten tussen oogst en bereiding, door conservering of bewerkingsprocessen. Vers en onbewerkt dus.

Brood volkoren lunch bedrijfsrestaurant

Kies vaker voor volkoren

Plantaardige voeding is de basis in ons advies voor een gezond eetpatroon. In lijn daarmee stimuleren we het eten van meer volkoren graanproducten. Volkoren producten bevatten veel vezels. Vezels dragen bij aan een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel na het eten. In groente, fruit, aardappelen, volkorenbrood, zilvervliesrijst, volkoren ontbijtgranen, peulvruchten en noten zitten veel vezels.