Barista 800x600

Your Barista's 

In onze Your Barista's espressobars staan gecertificeerde barista’s die écht het verschil maken. Zij experimenteren de hele dag met koffie. De bereiding van koffie is voor hen een leefwijze. Zij ontdekken niets liever dan welke smaken allemaal mogelijk zijn. Om jou uiteindelijk te verrassen met het heerlijke 'zwarte goud'. Streven naar de ultieme koffiebeleving, dat is de missie van onze barista's!

Daarnaast begeleidt een manager barista onze barista-pool en bezoekt hij al onze espressobars om met het coaching-on-the-job trainingsprogramma de continuïteit te waarborgen.

Voor bij de koffie kun je kiezen uit heerlijke huisgemaakte zoetigheden uit onze bakkerij. Relax en geniet van jouw speciale koffiemoment. We gebruiken alleen de beste koffiebonen, bonen met een verhaal.

You can taste the difference!

Your_Baristas_logo_klein.png?hash=7f3f44b2489bffa6Smaak, kwaliteit en herkomst

We care; we geven om goede koffie. We gaan voor de beste smaak en kwaliteit en een herkomst die we kunnen traceren van bes tot boon. Onze zoektocht naar deze koffiebonen bracht ons naar het hooggebergte van Colombia. Daar worden op een hoogte tot wel 1800 meter onze Arabica-koffiebonen geteeld, in één regio. Een perfect microklimaat voor de Arabica-plant. Pas als de rode bessen echt rijp zijn, worden ze stuk voor stuk met de hand geplukt. Dat zorgt voor een zoetere, fruitige en volle smaak. Het slow-roasten gebeurt op ambachtelijke en authentieke wijze in een lokale koffiebranderij. Dat brengt de mooiste smaken naar boven. We hebben twee soorten: de korter geroosterde Smooth Roast en de Deep Roast met een langere brandtijd. Je herkent onze soepele, zachte en fruitige Smooth roast aan de hints van melkchocolade en rode vruchten. Onze Deep roast is intenser en proeft naar pure chocolade en gedroogde abrikozen. 

Welke smaak ga jij als eerste proberen?

Blok 2 We colombian Coffee3

Circulair & duurzaam

Goede koffie is duurzaam, door de hele keten. Daarom kiezen we voor een 100 % biologische koffieboon met SKAL-certificering, die wordt verbouwd zonder chemicaliën en pesticiden. Zo blijven het water en de bodem schoon. En kan de pulp worden verwerkt tot compost voor de plantage. Onze  zorg voor het milieu houdt niet op als onze bonen de plantage hebben verlaten. Zo leveren we onze bonen op jouw locatie in speciale tonnen die we hergebruiken. Normaal gesproken gaan koffiebonen in wegwerpzakken van foliemateriaal op een rol. Dat materiaal is niet te recyclen doordat er verschillende grondstoffen in zitten. Bovendien is er wel een meter folie nodig voor een zak. Met ons emballagesysteem van tonnen zorgen we voor veel minder waste en besparen we 20.000 meter folie. Dat zijn 281 Boeing 737’s achter elkaar… 

Blok 3 We colombian Coffee

Sociaal ondernemersschap

We care. Daarom helpen we de vrouwelijke koffietelers van Women’s Power een handje in hun strijd om gelijke rechten. De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Colombia is groot. En dus investeren we in de educatie van vrouwelijke koffietelers. In hun opleiding tot koffietelers die premiumbonen telen om precies te zijn. Door zich te richten op de premiumkoffie, hoeven ze niet te concurreren op de markt van mainstreamkoffie, waar het om prijs draait in plaats van kwaliteit. Investeren in educatie, is investeren in de lange termijn. Het verbetert de arbeidskansen voor vrouwen. Doorbreekt de traditionele denkwijze. Strijdt voor gelijke rechten. Per kilo koffiebonen gaat er 1 euro naar Woman’s Power. Dit is ongeveer 15.000 euro per jaar! Verder werken we samen met lokale plukkers en branders. In Nederland verpakken talentvolle helden met een afstand tot de arbeidsmarkt de bonen met zorg. We geven in alle opzichten om goede koffie. Zo smaakt deze nog beter!

IMPRESSIE