Hutten wint op Horecava beste, lekkerste en meest gezonde kindermenu van Nederland


Op 11 januari 2016

Op de eerste dag van de Horecava 2016 wist Eric van Helvoort voor het tweede jaar op rij de prijs voor het Lekkerste Kindermenu van Nederland in de wacht te slepen. Het menu 'Iniminivitaminie' was volgens de vakjury het meest origineel, zag er supermooi uit en precies wat kinderen willen. Dat leverde Eric twee bekers op: voor het beste en gezondste kindermenu. De derde beker kwam van de kids zelf, die Iniminivitaminie ook het lekkerste menu vonden.

Hutten Blog foto

Samen met Jeffrey Reijnen, Algo Vissers, Jack Mezenberg en Sebastiaan van Gestel haalde Eric dit jaar alles uit de kast om niet alleen de harten van de jury te stelen, maar juist die van de kinderen. Eric: 'Vorig jaar wonnen we de prijs voor het beste en meest gezonde menu, dit jaar wilden we ook de kinderjury overtuigen. En dat is gelukt. Iniminivitaminie is een menu met heel veel soorten groenten erin verwerkt op een originele manier. Het hoofdgerecht bestond uit huisgemaakte kipvingers en huisgemaakte ketchup, poffertjes van bloemkool en broccoli en donuts van aardappel. Daarbij hadden we verschillende garneringen gemaakt: een 'dropsliert' van komkommer, een 'mars' van erwtjes en worteltje, 'kokossnoepjes' van rode en gele biet en 'Engels drop' van rode biet, wortel en knolselderij. In het midden stond een 'kauwgomballenautomaatje' met 'kauwgomballen' van verschillende soorten groente. Het dessert was een potje 'potgrond' van cacao en aardbeienmousse in de vorm van een tomaat.'

Twee sponsorprijzen voor broodje Horeca
Vorig jaar won Eric met zijn kindermenu 'Barstensvol Levenslust' ook de eerste prijs voor het beste en meest gezonde kindermenu. 'Ik ben natuurlijk heel trots, kinderen groenten laten eten is een hele uitdaging. Heel leuk dat juist zij het zo waardeerden.' Naast Eric, sleepte zijn collega Jack Mezenberg deze eerste dag van de Horecava twee sponsorprijzen in de wacht in de categorie beste broodje Horeca van Nederland. Zijn broodje 'Zo vader, zo zoon', was goed voor de sponsorprijzen van Lebo Kaas en Bakkerij Carl Siegert. Morgen treedt het team weer aan, dan is het de beurt aan Algo Vissers en Jeffrey Reijnen met respectievelijk de lekkerste hamburger in de categorie Finest en het lekkerste broodje van Nederland in de categorie Catering. Wij duimen weer voor dit superteam!

Huislabel De Guijt
Hutten is continu bezig met vernieuwing op het gebied van eten en drinken en gastvrijheid. Vanuit oprechte aandacht voor gast, beleving en omgeving wil Hutten van buitengewone betekenis zijn. Een van de manieren waarop Hutten dat doet is met haar duurzame huislabel De Guijt, dat inmiddels uit meer dan 1500 producten bestaat. Hutten sourced haar verse producten, zoals groenten, fruit en vlees zelf. Daarvoor werkt zij intensief samen met meer dan dertig lokale boeren en telers.

  • IMG_20160111_WA0003.jpg

‘Wij houden van jullie’ steekt medewerkers van het Amphia ziekenhuis hart onder de riem
Lancering website voor voeding en kanker bij kinderen
Aanstelling Raad van Commissarissen Hutten
Volg ons verhaal via:


Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs