Twee partners Hutten genomineerd voor Zinnige Zorg Award VGZ


Op 12 mei 2016

Zorg betaalbaarder, slimmer en beter maken, overal in Nederland zijn zorgaanbieders daarmee bezig. Zorgverzekeraar VGZ selecteerde tien van deze zorgvernieuwende initiatieven voor de Zinnige Zorg Award 2016. Twee daarvan komen van partners van Hutten: 'Voeding als medicijn bij Diabetes' van Stichting Voeding Leeft en 'Eerst optometrist, dan oogarts' van ziekenhuis Bernhoven in Uden. Check hieronder de filmpjes voor meer info. Wil je stemmen op een van zorgvernieuwingen? Dat kan tot 5 juni via deze site.

Hutten Blog foto

Voeding als medicijn bij Diabetes
Dagelijks medicijnen gebruiken om diabetes type 2 aan te pakken? Het kan ook anders! Dit blijkt uit 'Keer Diabetes Om', een proef waarin voeding als medicijn wordt gebruikt. In een groepsprogramma helpen deskundigen diabetespatiënten om hun leefstijl aan te passen. Samen met een lifestylecoach, diëtist, kok en een praktijkondersteuner leren de patiënten gezonder (én smakelijker) te eten en meer te bewegen. Zo krijgen zij weer regie over hun eigen gezondheid. En wordt onnodig medicijngebruik voorkomen.

Eerst optometrist, dan oogarts
In ziekenhuis Bernhoven is een screeningscentrum voor oogzorg ingericht. Hier worden alle nieuwe patiënten eerst gezien door een optometrist. En wat blijkt? In 66% van de gevallen kan een optometrist de taken van een oogarts overnemen. Door deze nieuwe aanpak worden patiënten sneller geholpen en heeft de oogarts meer tijd om zich op patiënten met complexere oogaandoeningen te richten.

Op dinsdag 7 juni worden de drie publiekswinnaars bekendgemaakt. Zij presenteren hun zorgvernieuwing aan een vakjury die bestaat uit Ab Klink (VGZ), Dianda Veldman (NPCF) en Ben Woldring (Poliswijzer.nl). De jury bepaalt vervolgens wie de gouden, zilveren en bronzen Zinnige Zorg Award wint. De drie winnaars krijgen geld en hulp van VGZ bij de verdere ontwikkeling van hun vernieuwing.


Dankbare terugblik op samenwerking met Villa Pardoes
Hutten toont vernieuwende culinaire oplossingen voor verspilling tijdens Grüne Woche in Berlijn
Bob Hutten kan als gamechanger bij Food100 foodgeneraties verbinden
Volg ons verhaal via:


Contact

0413 366 633

Mail ons

Kom langs