Eerste patiënten krijgen oncologische voeding in ziekenhuis Bernhoven


Op 7 april 2016

Hutten Care & Cure is woensdag in ziekenhuis Bernhoven in Uden begonnen met het uitserveren van oncologische hapjes aan de patiënten die het zo nodig hebben. Wij willen namelijk graag van betekenis zijn voor mensen met kanker. Onze Frank van Hurne is de stuwende kracht achter deze specialistische voeding, die helpt bij het draaglijker maken van voedingsproblemen tijdens de intensieve behandelingen.

Hutten Blog foto

Vanzelfsprekend is Frank zeer benieuwd naar de reacties van de patiënten in Bernhoven. "Het gaat er uiteindelijk om hoe zij het ervaren. Patiënten hebben vaak een veranderd smaakpatroon door de chemokuren. Wij willen graag dat zij door onze voeding weer zin krijgen om te eten", zegt Frank. De speciaal samengestelde hapjes zijn rijk aan eiwitten (met de juiste aminozuren) en bezitten hoge voedingswaarden. "En ze zijn ook nog eens vers, het smaakt erg lekker en het kan ook thuis in een handomdraai worden gemaakt", vult Frank aan. Maar hij weet dat elke patiënt anders reageert op de voeding. "De ene patiënt kan niet tegen pittig, terwijl de ander dat juist wel als smaakvol ervaart. De een wil dikker voedsel, de ander weer dunner. Daar moet je allemaal rekening mee houden."

Van betekenis zijn

In Bernhoven zullen de gastvrouwen driemaal daags de hapjes uitserveren op de dagafdeling, waar patiënten herstellen van de zware chemokuren die zij ondergaan. In maart werden de eerste hapjes gepresenteerd aan de bezoekers van de Open Dag van ziekenhuis Bernhoven. Naast Frank waren ook onder meer Mart Kuijpers, Frank van de Laar en Joop Straatsma van Hutten nauw betrokken bij de productie van de hapjes. Frank is met zijn team de afgelopen anderhalf jaar vol overgave aan de slag gegaan om tot een zo gevarieerd mogelijk aanbod te komen, waardoor er voor elke patiënt een passend hapje is. Van betekenis zijn, dat is wat Hutten al jaren nastreeft!

Ontwikkeling

Bij de ontwikkeling van de oncologische voeding betrok Hutten verschillende diëtisten en voedingswetenschappers. Daarnaast werkten wij intensief samen met Voeding & Kanker Info. Inmiddels heeft Frank zo'n vijftig hapjes ontwikkeld. Op de dagafdeling van Bernhoven zullen vanaf woensdag per dag vier hapjes worden uitgeserveerd. "Hiermee hopen we dat de patiënten aansterken en zich fitter gaan voelen. Als wij kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven voor kankerpatiënten, dan is ons doel bereikt."

Hutten Care & Cure

Hutten Care & Cure gelooft erin dat goed en gezond eten en drinken bijdragen aan het welzijn en herstel. Daarom willen wij een substantiële bijdrage leveren aan de gezondheid van patiënten, gasten en bezoekers. Hutten Care & Cure ontzorgt opdrachtgevers van idee tot operationele bedrijfsvoering. Wij ontwikkelen, vaak in samenwerking met externe partijen, doelgroepen- en specialistische voeding, zoals oncologische voeding die we nu bij Bernhoven uitserveren, voeding met afwijkende consistenties en eiwitrijke voeding.

Wil je meer weten over Hutten Care & Cure? Neem dan hier een kijkje.

De oncologische hapjes zijn op de website van Voeding & Kanker Info te bekijken.

  • 030
  • Ziekenhuis Bernhoven
  • IMG 6925 2

Belangrijke kost: doelgroepenvoeding uit de keuken van Hutten
Samenwerking voedingenkankerinfo.nl en Hutten
Persoonlijke aandacht in het Prinses Máxima Centrum: “Het lukte om Felipe aan het eten te houden”
Volg ons verhaal via:


Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs