Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Bakkerij Hutten als voorbeeld in onderzoek Tilburg University naar inclusiviteit

Wat is er nodig om bedrijven over de streep te trekken als het gaat om het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Een team van Tilburg University deed onderzoek en bezocht ook de bakkerij van Hutten!

Ons inclusieve HR-beleid, wat inhoudt dat alle mensen meetellen en een kans krijgen om hun talenten maximaal te ontplooien, wordt als een voorbeeld gesteld voor hoe dat kan. De onderzoekers van de universiteit in Tilburg maakten een film waarin ze de resultaten presenteren. En daarin schitteren heel veel samenwerkers van onze bakkerij. In totaal werken momenteel zo'n 100 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Hutten.


Bakkerij Hutten
Hutten opende in september 2015 een zorgbakkerij die biologisch is gecertificeerd. In de bakkerij werken voornamelijk dove en slechthorende cliënten van Koninklijke Kentalis en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de bakkerij ontwikkelen onze samenwerkers duurzame en ambachtelijke producten vanuit ons gezondheidsbeleid, zoals biologische koeken, muffins, pepernoten, appelflappen, brownies en eierkoeken met minder suiker, vet en zout. Met het overnemen van de bakkerij ging Hutten helemaal terug naar haar roots. Jan Hutten, de opa van directeur Bob Hutten, begon in 1929 een bakkerij/kruidenierswinkel in de Molenstraat in Veghel.